Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

To Boeing 747-8 Intercontinental, το αεροπλάνο που πήρε πλέον τον τίτλο του «μακρύτερου» επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο


Posted:
Απογείωση για το νέο εντυπωσιακό Boeing 747 (video)

Μετά από 42 χρόνια και την πρώτη εμφάνιση του Jumbo 747 ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά! To Boeing 747-8 Intercontinental, το αεροπλάνο που πήρε πλέον τον τίτλο του «μακρύτερου» επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, έκανε τη παρθενική του πτήση την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011. Το πρώτο αεροπλάνο θα πρέπει να εκτελέσει δοκιμαστικές πτήσεις τουλάχιστον 600 ωρών πριν, αν όλα πάνε καλά, αρχίσουν οι παραδόσεις στις εταιρίες που έχουν ήδη δώσει τις παραγγελίες τους. 


Δείτε το εντυπωσιακό video της πρώτης απογείωσης...







Για πρώτη φορά το «πρωτότυπο» αεροσκάφος βάφτηκε πορτοκαλί, προσπερνώντας το παραδοσιακό μπλε της εταιρίας. Η Boeing έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το χρώμα αυτό τιμά πολλούς βασικούς της πελάτες στων οποίων την κουλτούρα το πορτοκαλί σημαίνει ευημερία και καλή τύχη».
Το νέο Boeing 747-8 Intercontinental, δανείζεται τεχνολογίες από το μικρό Boeing 787 Dreamliner. Η επιβατική έκδοση θα μπορεί να φιλοξενήσει 467 επιβάτες, απέχοντας αρκετά από τη χωρητικότητα των 525 επιβατών του ανταγωνιστικού Airbus A380. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της Boeing θα είναι 30% πιο αθόρυβο από το προηγούμενο μοντέλο, 16% πιο οικονομικό αλλά και με 13% μικρότερο κόστος ανά επιβάτη .
Το κόστος για το πρόγραμμα ανάπτυξης του 747-8 έχει φτάσει τα 5 δις και (σύμφωνα με τη Wikipedia) το κόστος κάθε αεροσκάφους θα κυμαίνεται γύρω στα 300 εκ. δολάρια! 

Περισσότερα για το Boeing 747-8 στο ειδικό site που ετοίμασε η κατασκευάστρια εταιρία:


*από το: www.eradio.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Το πλέον εθιμοτυπικό φαγητό για την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μάθετε από αυτή την παλιά καθιερωμένη συνταγή πως να το μαγειρέψετε στους αγαπημένους και τους φιλοξενούμενούς σας και να τους κάνετε να γλύφουν τα δάκτυλά τους.




Συστατικά
Μπακαλιάρος (παστός, δλδ στο αλάτι)
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι για όλα
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
1 χούφτα καρύδια
αλάτι - λευκό πιπέρι
1 κ.γ. ξύδι


Οδηγίες
Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε οπωσδήποτε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας. Τοποθετήστε παλιές εφημερίδες στον πίσω τοίχο για να μη γίνουν χάλια τα πλακάκια της κουζίνα σας και μετά τρίβετε συνέχεια για να καθαρίσουν...
Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.
Στο multi mixer ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα καρύδια μην τα βάλετε μέσα. Είναι προτιμότερο να τα σπάσετε σε πολύ μικρά κομματάκια με το χέρι για να κρατηθεί όλη η γευστική αίσθηση του καρυδιού.. Τα υλικά δεν είναι με ακρίβεια... δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε.
Εγώ κάθε φορά την δοκιμάζω κατά την παρασκευή και έχω απλά σημειώσει αυτές τις ποσότητες μόνο και μόνο για να θυμάμαι περίπου τα ποσοστά του κάθε υλικού.

Λίγα μυστικά ακόμα
- Υπάρχει και συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, αλλά δεν είναι τόσο νόστιμη όσο το μπαγιάτικο ψωμί.
- Στο σκεύος που θα ξαλμυρίσετε τις φέτες μπακαλιάρου, προσθέστε αλάτι. Ναι, καλά ακούσατε, αλάτι. Θα έλξει το αλάτι από τη σάρκα του παστού και θα ξαλμυρίσει πιο γρήγορα.
- Τα παστά μπακαλιαράκια γίνονται πολύ ωραία για τραπέζι και σε σχήμα σφαίρας, δηλαδή σαν κεφτεδάκια. Κάνεις το ίδιο πράγμα μόνο που τρίβεις το μπακαλιάρο και τον ρίχνεις στο κουρκούτι. Ψιλοκόβεις και μαιντανό και με κουτάλι, τον ρίχνεις στο τηγάνι...

Τώρα, έχετε όλα τα όπλα και τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε την 25η Μαρτίου 2011.

Καλή επιτυχία, καλή χώνεψη και... μην πλησιάζετε από πολύ κοντά αυτούς που δεν τους αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου!

www.psema.gr - Πηγή: Η μαμά μου

O Συλλόγος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά"


Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
 του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

 - Η Αγκαλιά σας εύχεται Καλό Πάσχα

 και καλή δύναμη στο έργο σας.






Χορηγός Επικοινωνίας: εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από Ρωσία


ΕΛΛΑΔΑ

(0
  • )
Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από Ρωσία


Επαφές του αντιπεριφερειάρχη Απ.Τσιτζικώστα 

με φορείς από την Ρωσία

Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα γενικά και τη Μακεδονία ειδικότερα στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ που έλαβε χώρα στη Μόσχα. Η προσέλευση των Ρώσων τουριστών αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς λύθηκε ένα καίριο ζήτημα των tour operators που αφορούσε την γρήγορη χορήγηση visa προς τους ενδιαφερόμενους.

Στη ρωσική πρωτεύουσα μετέβη με κλιμάκιο από τη Μακεδονία ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς τουρισμού της ρωσικής αγοράς και μεταξύ άλλων είχε συνομιλίες με τον αν. ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης της Μόσχας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλάδας-Κύπρου-Ρωσίας, κ. Γκεόργκι Μουράντοβ, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, καθώς και με τον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας κ. Σεργκεί Σπίλκο.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

'Aντίο" στο Μανώλη Ρασούλη


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
......Mανώλη θα σε ακούμε...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ :

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 15:12

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός στιχουργός Μανώλης Ρασούλης.


Ο σημαντικός δημιουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και αρκετές ημέρες.  Άτομα του περιβάλλοντός του που ανησύχησαν, πήγαν στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή της Α. Παπαναστασίου και με τη βοήθεια κλειδαρά παραβίασαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως ο Μ. Λοΐζος, ο Χ. Νικολόπουλος, ο Ν. Ξυδάκης κ.α.
Τα τραγούδια της Χαρούλας, η εκδίκηση της Γυφτιάς και τα Δήθεν είναι κάποιες μόνο από τις δισκογραφικές του δουλειές που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι, ενώ το " Πότε Βούδας,πότε Κούδας" είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Ο Μ. Ρασούλης υπήρξε και συγγραφέας αρκετών βιβλίων όπως το «Κνωσόντας την αλήθεια, «Τι είδε ο Βουκεφάλας», κ.ά., ενώ συνέγραψε και πολλά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.
...καλό σου ταξίδι Μανώλη....



Με τα τραγούδια του, χιλιάδες Έλληνες συγκινήθηκαν, χόρεψαν, διασκέδασαν αλλά και έκλαψαν.
Η ζωή και το έργο του Μανώλη Ρασούλη


Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ένοιωθε ότι τα πάντα τον έσπρωχναν να κολυμπήσει στα βαθιά. Στην Αθήνα σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου, γράφει ποιήματα, σενάρια, τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας, δουλεύει στην εφημερίδα της αριστεράς "Δημοκρατική Αλλαγή".

Στις 21 του Απρίλη  του 67 συλλαμβάνεται από την Δικτατορία και περνάει μερικές ώρες στην "Μπουμπουλίνας". Φεύγει για το Λονδίνο όπου μένει 6 χρόνια. Εκεί διαμορφώνεται ιδεολογικά συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και στο Τροτσκιστικό κίνημα στο οποίο ήταν στέλεχος και η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε παραστάσεις με αγωνιστικούς στόχους.
Στο Λονδίνο γράφει τα πρώτα του βιβλία και γίνεται συνεκδότης της εφημερίδας Σοσιαλιστική Αλλαγή, στην οποία γράφει άρθρα και επιφυλλίδες, παίρνει μαθήματα πολιτικής οικονομίας και φιλοσοφίας και πουλάει για 6 χρόνια την εν λόγω εφημερίδα στους δρόμους, συμμετέχοντας ασταμάτητα στους αγώνες των εργατικών συνδικάτων. Τον Μάη του '68 παίρνει μέρος στην μεγάλη εξέγερση των φοιτητών στοΠαρίσι και τραυματίζεται σοβαρά  από τους SRS.
Το 74, λίγο μετά από το Πολυτεχνείο με απόφαση της οργάνωσης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου λόγω συλλήψεων από την Μυστική Αστυνομία, κρύβεται. Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 και την πτώση της Χούντας συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα.
Δουλεύει στα ναυπηγεία του Ανδρεάδη στο Πέραμα όπου κινδυνεύοντας να σκοτωθεί καθημερινά μπαίνει στην απεργιακή επιτροπή και πρωτοστατεί στο εργατικό κίνημα που ανατρέπει όλο το μέχρι τότε καθεστώς στα μεγάλα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1973 γεννιέται κατά την βούληση της διαλεκτικής της φύσης ένα κοριτσάκι, η κόρη του, που της έδωσε το όνομα Ναταλία, τιμής ένεκεν στη γυναίκα του Τρότσκι.
Η συνεργασία με τον Λοΐζο
Κατά την μεταπολίτευση, τον καλεί ο φίλος του Μάνος Λοΐζος και τραγουδά στον δίσκο "Τα νέγρικα" μαζί με την Μαρία Φαραντούρη. Επίσης ο ίδιος συνθέτης τον επιβάλει και τραγουδά το τραγούδι στα κομέρσιαλ ενός σίριαλ που γίνεται επιτυχία. Ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης του προτείνει και τραγουδά σ' ένα δίσκο του σε ποίηση Πρεβελάκη "Ο νέος Ερωτόκριτος".
Τυπώνει τα τρία πρώτα του βιβλία: "Η μπαλάντα του Ιασαάκ", ένα σύνθετο ποίημα επηρεασμένο από τον αγώνα της νεολαίας, στο οποίο βιβλίο αναποδογυρίζει τον μύθο της θυσίας του Αβραάμ και έτσι ο Ισαάκ την παραμονή της Θυσίας το σκάει στα βουνά με κάποιους δούλους, αρχίζει πόλεμο ενάντια στον Αβραάμ τον οποίο και σκοτώνει.
Έπεται το βιβλίο με διηγήματα "Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα και ένα ανάμοικτο με διηγήματα και ποιήματα "κβο βαντις στατους κβο".
Αγαπητός μέχρι και την Ιαπωνία
Παραιτείται από το κόμμα. Τον κατηγορούν ότι είναι εγκέφαλος της 17 Ν. Αυτός δηλώνει για πολλοστή φορά ότι από φύση και θέση είναι ενάντια στη βία, ιδίως ενάντια στην ατομική τρομοκρατία.
Όμως με τις δηλώσεις του τρομοκρατεί κάποιους και οι οποίοι τον υποδεικνύουν ως ιδεολογικό τρομοκράτη.
Η Μελίνα Μερκούρη τον καλεί να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την πολιτιστική Αθήνα και να τις δώσει ιδέες αλλά αρνείται γιατί δεν θεωρεί την Αθήνα άξια για να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έκτοτε μπαίνει στη μαύρη λίστα και του υπουργείου πολιτισμού.
Προσπαθούν με δικαστικές καταδίκες να τον πτοήσουν και να τον βγάλουν εκτός ρινγκ., ο Ρασούλης κάνει συναυλίες στο Βερολίνο και στην Κωνσταντινούπολη και μιλά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Βαρκελώνης καθώς είναι φιλοξενούμενος του δήμου για ένα φεστιβάλ μεσογειακής ποίησης καθώς και στη Μαγιόρκα.
Τα τραγούδια του γίνονται γνωστά κι αγαπητά στο Ισραήλ, την Τουρκία, Τη Σερβία, στις Χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες αλλά και για κάποιο μυστήριο λόγο και στην Ιαπωνία.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σαρώνει τα πάντα το γιγαντιαίο τσουνάμι - Σήμα κινδύνου σε 53 χώρες!

Η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι έχει κατακλυσθεί από το νερό. Κύματα ύψους πολλών μέτρων έπληξαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.


Συναγερμό για τσουνάμι κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊβάν.

.Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, της Νήσους Μαριάννες , τις Φιλιππίνες από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες".

Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=68284&catid=7

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι

Αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μέσα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης βρέθηκε αιωρούμενο στον αέρα και σφηνωμένο στον τοίχο…


Ο οδηγός του μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο με αποτέλεσμα το αμάξι να πέσει με ταχύτητα στον τοίχο, να τον σπάσει και να σφηνωθεί μέσα σε αυτόν με τις ρόδες να περιστρέφονται στον αέρα…

Κάτοικος της περιοχής που είδε το περιστατικό δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό.


«Ακουσα δύο κρότους και βγήκα να δω τι συμβαίνει. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι ένα αυτοκίνητο ήταν σφηνωμένο στον τοίχο του γειτονικού πάρκινγκ. Θεώρησα ότι επρόκειτο για γυρίσματα ταινίας και είπα στη γυναίκα μου ότι φαινόταν πολύ αληθινό» είπε ο κ.Xiaoping.

Ο οδηγός και η συνοδηγός γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=56178950




Πώς μας κλέβουν στα ΑΤΜ



http://luxpost-athens.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html
Πρόκειται για τη μέθοδο «cash tapping», κατά την οποία οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα -τάπες -, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ. Από την εσωτερική πλευρά, οι «τάπες» αυτές έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως.


Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Θήλασε το στήθος ασθενούς του για να εξάγει διάγνωση!


Φιλανδός γιατρός, ο οποίος θήλασε το στήθος μίας νεαρής ασθενούς του, όπως υποστήριξε ο ίδιος για διαγνωστικούς λόγους, καταδικάσθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε πρόστιμο 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να της πληρώσει και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη».

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.
Μολαταύτα, «το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως επρόκειτο για μία σεξουαλικού περιεχομένου πράξη», τονίζεται στο πόρισμα της απόφασης. Εξόν από την αποζημίωση και τους τόκους, η απόφαση επιτάσσει και την πληρωμή προστίμου, του οποίου το ύψος δεν προσδιορίζεται.

Προς υπεράσπισή του, ο εναγόμενος γιατρός υποστήριξε πως θήλασε το στήθος της 20χρονης προκειμένου να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια, χρησιμοποιώντας έναν πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο και πως για να το πράξει είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της ασθενούς.

Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της. Αυτός εν συνεχεία θήλασε το στήθος της προκειμένου να διαπιστώσει το ποιόν της γεύσης του υγρού αυτού, όπως τόνισε ο ίδιος.

Το θύμα αξίωνε από τον γιατρό 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τόκους. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε αυτήν την αξίωση «διότι πρόκειται για μεμονωμένη πράξη στρεφόμενης κατά ενηλίκου», τονίζεται στην απόφαση.



Πηγή : TNSite: Θήλασε το στήθος ασθενούς του για να εξάγει διάγνωση!


http://www.tnsite.gr/2011/01/blog-post_6682.html

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

σαν σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου πριν 164 χρόνια ακριβώς γεννήθηκε ο Τόμας Έντισον (Thomas Alva Edison), ο αυτοδίδακτος αλλά ο πλέον παραγωγικός εφευρέτης του 19ου αιώνα, με περισσότερα από 1000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

http://luxpost-athens.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Η φάρσα φίλων μετατράπηκε σε τραγωδία. Βίντεο σοκ

Κάποιες φορές ενώ θέλεις να κάνεις μία πλάκα, ένα αστείο σε κάποιον φίλο, αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.


Δείτε το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο που αληθινό η ψεύτικο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σίγουρα προκαλεί σοκ και σκέψεις!