Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Περιμένοντας το τρένο στο Σταθμό της Τρίπολης που δεν θα έρθει... γιατί κ. Υπουργέ των Υποδομών;   Έγκλημα στο σιδηρόδρομο...       Στη διάλυση, ακόμη και αποδοτικών γραμμών, οδηγείται ο ελληνικός σιδηρόδρομος. Επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής στα μέσα σταθερής τροχιάς διαπιστώνουν «παράδοση στο οδικό μονοπώλιο» και καταγγέλλουν «απαξίωση της ‘πράσινης’ ανάπτυξης».
Η υποβάθμιση
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η μαζική κατάργηση σιδηροδρομικών γραμμών και δρομολογίων στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο ευαγγελίζεται την «εξυγίανση του ΟΣΕ». Εκτιμάται ότι, μέσα από την εφαρμογή κρίσιμων άρθρων του σχετικού νόμου, τα 2/3 της χώρας απειλούνται να μείνουν χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, γεγονός το οποίο επιπλέον καθιστά άχρηστες υποδομές οι οποίες πρόσφατα αναβαθμίστηκαν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων (βλ. Κόρινθος-Ναύπλιο, Έδεσσα-Φλώρινα, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα). Παράλληλα, εγκαταλείπονται τροχαίο υλικό, εξειδικευμένο προσωπικό και εκπαίδευση η οποία κόστισε εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.
Αποτελεί κοινή διεθνή παραδοχή το γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή, οικολογικά και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, η Ελλάδα φιλοξενεί το αραιότερο δίκτυο ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ: 2.500 χλμ (με κατεύθυνση να μειωθούν σε λιγότερα από 1000), έναντι περίπου 4.500 χλμ τα οποία της αναλογούν βάσει της αναλογίας πληθυσμού και έκτασης. Αντίστοιχα, θα έπρεπε να απασχολούνται 12.000 εργαζόμενοι (μέσα από τα μέτρα της κυβέρνησης περιορίζονται σε περίπου 3.000). Αυτά μάλιστα ισχύουν σε μία περίοδο κατά την οποία η χρήση μη ρυπογόνων μέσων, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, προτάσσεται ως απάντηση στις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή και την οικονομική κρίση.
Αντίθετα, οι ελληνικές μεταφορές παραδίδονται, ηθελημένα ή όχι, στα ιδιωτικά μονοπώλια των ΚΤΕΛ, των παραχωρησιούχων αυτοκινητόδρομων και των εθνικών εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος Σουφλιά με αντικείμενο τις παραχωρήσεις των αυτοκινητόδρομων εξομοίωσε τις σιδηροδρομικές γραμμές με δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης, κλπ, τα οποία πλέον ο ΟΣΕ υποχρεώνεται να απομακρύνει με έξοδα του οργανισμού (!) προκειμένου να εγκατασταθούν τα εργοτάξια των παραχωρησιούχων. Σε αυτό το πλαίσιο, αντί για έργα νέας ταχείας γραμμής προς την Πάτρα, η ΕΡΓΟΣΕ τοποθετεί εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.
Περικοπές βάσει ανακριβών ελλειμμάτων
Όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση του tvxs.gr, για τις επικοινωνιακές ανάγκες εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδιασμού, ο ΟΣΕ συνδέθηκε με «διαστημικά» ελλείμματα, παρά το γεγονός ότι περίπου το 85% από αυτά αφορά δάνεια και τοκοχρεωλύσια τα οποία «φόρεσε» η πολιτεία επί σειρά ετών στον οργανισμό, χωρίς η ίδια να καταβάλλει τη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση.
Ως «χαριστική βολή» λειτουργούν οι μαζικές περικοπές γραμμών του ΟΣΕ και δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα τελευταία 3 χρόνια, οι οποίες συνοδεύτηκαν από αδράνεια στην ολοκλήρωση κομβικών έργων, όπως η νέα γραμμή προς Πάτρα, η ηλεκτροκίνηση, τα έργα Προαστιακού Αθηνών και Νέου Σταθμού Αθηνών και η σύνδεση λιμένα Ικονίου.
Ενδεικτική ήταν και η αιφνίδια κατάργηση -το καλοκαίρι του 2009- του Intercity, που συνέδεε τη Δυτική Θεσσαλία με την Αθήνα, παρέχοντας ένα κατά γενική ομολογία χρήσιμο και αποδοτικό δρομολόγιο: εξυπηρετούσε τον κόσμο που επιθυμούσε να κάνει τις δουλειές του στην Αθήνα, απασχολούσε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του μόνο ένα άτομο ως προσωπικό, ενώ είχε μερικά εκατομμύρια ευρώ έσοδα και πολύ λίγα έξοδα. Στο τελευταίο του ταξίδι το τρένο είχε πληρότητα 100%, κι όμως καταργήθηκε.
Γνώστες του αντικειμένου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δεν είναι δυνατόν π.χ. η γραμμή Πατρών-Πύργου που εμφάνιζε ημερήσια κίνηση 1300 επιβατών όταν είχε 8 ζεύγη δρομολογίων, να αξιολογείται σύμφωνα με την σημερινή κίνηση που παρουσιάζει μετά το 2009, οπότε αποψιλώθηκε δρομολογιακά και έμεινε μόνο με 2 ζεύγη. Σε ένα άλλο παράδειγμα αναφέρεται πως «ο πετυχημένος κατά γενική ομολογία Προαστιακός της περιοχής Καλαμάτας (προς Μεσσήνη / ΤΕΙ / Άνω Μεσσηνία / Κυπαρισσία) κρίνεται κι αυτός συγκυριακά: από 2000 επιβάτες ημερήσια κίνηση το 2008, έχασε στη συνέχεια κι αυτός μεγάλο μέρος της πελατείας του, επειδή τον Αύγουστο του 2009 αποψιλώθηκε από δρομολόγια (ή αναδρομολογήθηκε σε άσχετες ώρες άλλες αντ’ άλλων που δεν εξυπηρετούσαν τους σπουδαστές των ΤΕΙ) και απαξιώθηκε, παρά το γεγονός ότι είναι περιζήτητος από την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Το «άδειο» τρένο από Καλαμάτα προς Μεσσήνη που καταργήθηκε.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για «αθηνοκεντρικό» σύστημα, καθώς από τα 50 εκατ. ευρώ (σε ετήσια βάση) της επιδότησης στις άγονες γραμμές, «τη μερίδα του λέοντος παίρνει ο Προαστιακός της Αθήνας, ο οποίος θα μπορούσε εν μέρει να επιδοτηθεί και από τις επιδοτήσεις για τις Αστικές Συγκοινωνίες που δίδονται στον ΟΑΣΑ, αφού σημαντικό μέρος του συγκοινωνιακού του έργου εκτελείται εντός των ορίων της ζώνης ΟΑΣΑ». Ως εκ τούτου, «δεν περισσεύουν χρήματα για να επιδοτηθούν γραμμές με σημαντική -τηρουμένων των αναλογιών- κίνηση», όπως «η γραμμή προς Φλώρινα, προς Τρίκαλα / Καλαμπάκα, οι γραμμές Αλεξανδρούπολης-Έβρου, Πατρών-Πύργου, Κορίνθου-Ναυπλίου / Τρίπολης και ο Προαστιακός της Καλαμάτας».
Οι φίλοι του σιδηρόδρομου
Φορείς όπως το δίκτυο για τη Δημόσια Συγκοινωνία και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, ΕΠΙΒΑΤΗΣ, αξιώνουν όχι καταργήσεις και περικοπές αλλά τον οργανωτικό εξορθολογισμό του ΟΣΕ, μέσα από«μελετημένα δρομολόγια που να μπορούν να αφαιρέσουν μεταφορικό φορτίο από τις οδικές μεταφορές».
Το τελευταίο τρένο στη γραμμή Πατρών-Καλαμάτας (λήψη στο Ζευγολατιό)
Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηρόδρομου, αφού διαπιστώνει ότι «με πρόσχημα τα ελλείματα (που σε μεγάλο βαθμό αφορούν το δημόσιο χρέος), δρομολογείται μια πρωτοφανής συρρίκνωση του σιδηροδρομικού δικτύου», επισημαίνει πως «υπάρχουν τμήματα του δικτύου, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και μεγάλης τουριστικής σημασίας, τα οποία με διαφορετικού τύπου εκμετάλλευση, προσανατολισμένη στις αιχμές και τις ιδιαιτερότητες της τουριστικής αγοράς (όπως γίνεται στο εξωτερικό), θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρα και πηγή εσόδων για την τοπική οικονομίαγενικότερα:
• οδοντωτός Διακοφτό-Καλάβρυτα
• τρενάκι Πηλίου
• Ολυμπία-Κατάκολο
• Κόρινθος-Ναύπλιο / Τρίπολη
• Πέρασμα Νέστου
Yπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Χωροταξικός Σχεδιασμός» του 2008, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει ότι «στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές αστικού και υπεραστικού τύπου δίδεται προτεραιότητα» και πως «η κύρια στρατηγική περιλαμβάνει επέκταση του δικτύου αύξηση της ασφάλειας, βελτίωση των ταχυτήτων και πύκνωση όλων των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς αστικού και υπεραστικού τύπου (…) ολοκληρωμένη σιδηροδρομική σύνδεση και παροχή υψηλής ποιότητας συνδυασμένων μεταφορών σε όλους τους λιμένες που βρίσκονται πλησίον του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου», κ.ά.
Ο ΣΦΣ ζητά «με σχετική τροπολογία του νόμου, διπλασιασμό τουλάχιστον του ποσού των επιδοτήσεων των σιδηροδρομικών δρομολογίων (100 εκατ. ευρώ), ταυτόχρονα με την υλοποίηση των οργανωτικών και αναδιαρθρωτικών αλλαγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση του μοναδιαίου λειτουργικού της κόστους», όπως και «τα κριτήρια δρομολόγησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι αντικειμενικά και όχι να στηρίζονται σε αξιολόγηση των 2 τελευταίων ετών, όπου πολλές γραμμές υπολειτουργούσαν με ελάχιστα, άρα μη ελκυστικά, δρομολόγια (πχ Πελοπόννησος, Ανατ. Μακεδονία-Θράκη κλπ) ή δεν λειτουργούσαν καθόλου λόγω έργων ή επαναλειτούργησαν μετά πολύχρονη διακοπή και χωρίς διαφήμιση, με χρόνους διαδρομής μεγαλύτερους από τους στοχευόμενους από τα έργα ανακαίνισης (πχ γραμμή Τριπόλεως, Ναυπλίου)».
Επιπλέον, προτείνεται «οι Περιφέρειες να ασκήσουν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος να επιδοτούν και αυτές τα δρομολόγια των «άγονων γραμμών», ενώ θα πρέπει στα πλαίσια του Σχεδίου Καλλικράτης να αναλάβουν συνολικά την αρμοδιότητα σχεδιασμού, παραγγελίας, ελέγχου και επιδότησης των δρομολογίων τοπικού, αστικού, προαστιακού και περιφερειακού χαρακτήρα τρένων και λεωφορείων, με δημιουργία κατάλληλα στελεχωμένων δομών και ανάληψη πόρων».
Ωστόσο, επικριτές των κυβερνητικών επιλογών στο σιδηρόδρομο θεωρούν ότι οι σημερινές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, καθώς «αγαλλιάζουν το πανίσχυρο αυτοκινητιστικό λόμπι στην Ελλάδα(μεγαλοεργολάβοι - παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων που σπέρνουν κάθε 30 - 40 χλμ πανάκριβα διόδια και ΚΤΕΛ – φορτηγατζήδες - μεγάλο / μεσαίο / μικρό αυτοκινητικό κεφάλαιο που θα μονοπωλήσει τις χερσαίες μεταφορές, με ότι αυτό σημαίνει για το κόστος μεταφοράς κλπ)».

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Μας "σερβίρουν" και κάρτα διοδίων

 Όποιος δεν έχει κάρτα διοδίων δεν θα μπορεί να πάει στο χωριό του


http://luxpost-athens.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

Αγαπάει ο θεός τον ...μπάτσο, αγαπάει όμως και τον διαδηλωτή

Όλοι είδαμε την φωτογραφία του νεαρού με το τόξο στην τεράστια διαδήλωση ης 23ης του μήνα, όπως και την φωτογραφία της αστυνομίας, η οποία μας έδειχνε και ένα γαλάζιο ..τσεκούρι, ως αντικείμενο που κατείχε ο συγκεκριμένος συλληφθείς.Το τσεκούρι όμως, καθώς φαίνεται, είναι ..."αλλουνού παπά ευαγγέλιο", ή καλύτερα, αλλουνού **μπάτσου** (αστυνομικός δεν μπορεί βεβαίως να ....αποκληθεί ένας τέτοιος τύπος, όπως θα διαφανεί παρακάτω).


το τσεκούρι, φαίνεται σε φωτογραφίες ολοκάθαρα (βλ. link παρακάτω) να κάνει βόλτες μέσα σε σακίδιο ΜΑΤατζή πολύ πρίν τα επεισόδια και τη σύλληψη. Για όσους "καχύποπτους" σκεφούν ότι "οι φωτογραφίες είναι μετά τη σύλληψη", η διμοιρία που κουβαλά το τσεκούρι είναι **άλλη** από τη διμοιρία που έκανε τη σύλληψη του "τοξότη", όπως φαίνεται και από τα σχετικά σύμβολα στα κράνη.


 Η διμοιρία με τον τσεκουροφόρο ΜΑΤατζή, στις φωτογραφίες συνοδεύει άλλον συλληφθέντα (άραγε αυτουνού τί να του φορτώσανε;). Η διμοιρία που συλλαμβάνει τον τοξότη είναι στην τελευταία φωτογραφία, σε άλλο σημείο της Πλατείας Συντάγματος.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_3350.html

Πήγαν μαθητή σε αστυνομικό τμήμα γιατί δεν πλήρωσε εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ…

Η ποινικοποίηση του κινήματος κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως καταγγέλουν οι εκπρόσωποι του Κινήματος των πολιτών στη Θεσσαλονίκη, μαθητής τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε κατά τον έλεγχο από ελεγκτές του ΟΑΣΘ να μην έχει πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου.
http://papatzides.blogspot.com/2011/02/blog-post_2993.html
********************************

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ - ΑH ELLADA - MANOLIS RASOULIS ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ


...με καλή μουσική και τραγούδι για ένα καλό σαββατοκύριακο... αποκριές γαρ και δεν πήραμε χαμπάρι... για φαντάσου να μην είχαμε και σοσιαλησμό...

Μανώλης Ρασούλης - " Να ΄μαστε πάλι εδώ Αντρέα "

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Φθιώτιδα: Νεκρός ληστής μετά από καταδίωξη

Τέσσερα άτομα, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει διπλή ένοπλη ληστεία στο Μώλο Φθιώτιδας, συνελήφθησαν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Εθνική Οδό, ενώ συνεργός τους τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.


Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί διπλή ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. Μώλου. Οι πέντε άνδρες, αλβανικής καταγωγής, εισέβαλαν αρχικά στα ΕΛΤΑ φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων απέσπασαν από τους υπαλλήλους ποσό περίπου 2.000 ευρώ. Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, στην πλατεία του Μώλου, όπου την ώρα που οι υπάλληλοι χρηματαποστολής ετοιμάζονταν να παραδώσουν σάκους με χρήματα, πήραν περίπου 20.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένα οχήματα με κατεύθυνση την εθνική οδό.
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1937615Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας


Τέσσερις Αμερικανοί νεκροί από πυρά πειρατών στα ανοιχτά της Σομαλίας
συνέλαβαν και τελικά δολοφόνησαν τέσσερις Αμερικανούς, τους πρώτους που έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή μετά την έξαρση των περιστατικών πειρατείας.

Όπως ανέφερε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, δυνάμεις του παρακολουθούσαν το υπό κατάληψη γιοτ όπου επέβαιναν οι τέσσερις και επενέβησαν όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Παρά τις προσπάθειες και οι τέσσερις υπέκυψαν.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231080390

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Απαράδεκτη, αντικοινωνική και αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"...αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"...
...σε δύσκολες εποχές με οικονομική κρίση για όλους μας η κυρία των ΕΛΤΑ μας "καταδικάζει" σε αφανισμό μια εφημερίδα με 23 χρόνια ζωής...


Πολλά τα παράπονα από κατοίκους της περιοχής μας για την αλαζονική και αντικοινωνική της συμπεριφορά προς όλους τους ατυχείς πελάτες του καταστήματος Νέας Μάκρης. Αυτό μας είπε υπάλληλος της Κεντρικής Διοίκησης όταν επικοινωνήσαμε για να καταγγείλουμε το γεγονός της άρνησής της να εξοφλήσει μια ταχυδρομική επιταγή συνδρομητή μας στην εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" .
Περισσότερα από 23 χρόνια τώρα είχαμε μια άψογη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.
Οι συνδρομές όλα αυτά τα χρόνια έρχονται μέσω Ταχυδρομείου με την σχετική πάντα επιβάρυνση για τον αναγνώστη - συνδρομητή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 40.00 ευρώ φιλική συνδρομή ενίσχυσης είχαν επιπλέον 4,00 ταχυδρομικά έξοδα που σημαίνει θεωρητικά ότι είμαστε καλοί πελάτες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Παρ' όλα ταύτα η παραπάνω κυρία μας αντιμετώπισε ως κάτι χειρότερο από τους "ληστές" που κάνουν επιδρομή στα Ταχυδρομεία..(Δείτε περίπτωση Ταχυδρομικού διανομέα έξω από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας προ ημερών όταν άγνωστοι του ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό μηχανισμό και του αφαίρεσαν 20000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις των γερόντων).
Μια απλή περίπτωση στην οποία ήταν καθαρά στο χέρι της να δώσει μια λύση μετατράπηκε σε μέγα πρόβλημα, δείχνοντας μας ότι η εξουσία της την κάνει να μην το συζητά και να μας δείχνει την πόρτα εξόδου...
Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τέτοια κυρία που εμείς την πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνει ότι η ύπαρξή της εκεί οφείλεται σε εμάς τους αμετανόητους πελάτες των ΕΛΤΑ.
Περιμένουμε τόσο από τον Δήμαρχο του ιστορικού Μαραθώνα Ιορδάνη Λουϊζο να δει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που υποβόσκει εδώ και καιρό σε μια περιοχή όπως η Νέα Μάκρη που λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι και ευτυχώς ακόμη δεν υπάρχει το απρόσωπο της μεγάλης πόλης.
Αλλά και από την Διοίκηση της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής ΕΛΤΑ να διερευνήσει το θέμα κατόπιν εγγράφου καταγγελίας μας στην ανωτέρω Διοίκηση και να της αλλάξει πόστο.
Πάνος Σ. Αϊβαλής
Δημοσιογράφος, εκδότης
Ανατολή Ν. Μάκρη

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Αλκυονίδες τέλος από σήμερα

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού απο σήμερα το βράδυ και γίνεται και πάλι χειμωνιάτικο. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά καθώς και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, και σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο από σήμερα αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα ενταθούν αύριο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618237Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Φτωχολογιά.wmv

Σακαράκα έτοιμη για την "Επιστροφή στο μέλλον"


Ακούγεται σαν κάτι εξωπραγματικό  ή ακόμη και τρελό  αλλά κάποιος ισχυρίζεται ότι η εφεύρεση για να δημιουργηθεί  το ιπτάμενο αυτοκίνητο για «Επιστροφή στο Μέλλον» είναι μια πραγματικότητα.
Η εφεύρεση θα μπορούσε κάλλιστα να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος της τεράστιας  κυκλοφορίας που μαστίζει πολλές πόλεις. Πληροφορίες θέλουν να  έχει κατασκευαστεί μια αιωρούμενα έκδοση ενός αυτοκινήτου και όλα είναι έτοιμα για τη γραμμή παραγωγής.
Φτιαγμένο από μια φαινομενικά συνηθισμένο-800cc αυτοκίνητο Maruti, έχει έλικες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι επί της οροφής με εκτεταμένα τόξα επι των τροχών. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο  είναι αξιοθέατο στην αεροπορική έκθεση  Aero India 2011 στο Bangalore.
Η Maruti ήταν το πρώτο μικρό αυτοκίνητο της Ινδίας, κατασκευασμένο το 1980 από τη Suzuki, και αποτέλεσε τη βάση του ΑΚ Vishwanath όπως ονομάζει το όνειρό του ο εφευρέτης.
Ο 52χρονος έχει περάσει τα τελευταία 16 χρόνια δουλεύοντας πάνω στην ιπτάμενη Maruti, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει κάθετη απογείωση και έχει δοκιμαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα σε κανονική κλίμακα.
Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 40 πατέντες, ενω δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η  έμπνευσή του προέρχονταν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της ικανότητας που έχουν οι μέλισσες.

http://www.7news.gr

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Σάλος για διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού που δίνει δώρο... νύφη

   Επικαιροτητα.................................................Στο στόχαστρο δριμείας κριτικής βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός «The Rock Fm» στη Νέα Ζηλανδία, με αφορμή το πρωτότυπο έπαθλο που επέλεξε να προσφέρει σε ένα διαγωνισμό που απευθύνεται στον ανδρικό πληθυσμό. Το βραβείο είναι μια σύζυγος από την Ουκρανία! Μάλιστα ο νικητής θα γνωρίσει την υποψήφια σύζυγο μέσω ενός εξειδικευμένου ουκρανικού γραφείου συνοικεσίων, που έχει επιφορτιστεί με το να βρει την πιο ταιριαστή νύφη.
Ο επίδοξος γαμπρός θα πετάξει με έξοδα του ραδιοφωνικού σταθμού μέχρι την Ουκρανία, όπου θα μείνει για 12 μέρες, έχοντας στην τσέπη του 2.000 δολάρια, για να τα ξοδέψει όπου εκείνος επιθυμεί (προφανώς για να διασκεδάσει την υποψήφια νύφη). Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού αναφέρεται: «Αλήθεια θα γίνει και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που δε θα μπορούν να κρατηθούν», ενώ σε άλλο σημείο διαβάζουμε «αν ενδιαφέρεστε για τα ιερά δεσμά του γάμου με μία ''καυτή'' αλλοδαπή, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Όπως μαθαίνουμε ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και οι πέντε επικρατέστεροι υποψήφιοι γαμπροί θα υποβληθούν σε ψυχολογικά τεστ, πριν ανακοινωθεί ο τελικός νικητής. Το γεγονός ότι τα ονόματα και οι φωτογραφίες των υποψήφιων γαμπρών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σταθμού, δεν έχει πτοήσει αρκετούς Νεοζηλανδούς που έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις.
Ο διευθυντής προγράμματος του «The Rock FM», Μπραντ Κινγκ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό με χιούμορ, τονίζοντας ότι δεν αναγκάζουν κανέναν να παντρευτεί, ούτε πρόκειται να φέρουν γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία. Εκείνοι απλώς δίνουν την ευκαιρία. Το τι θα κάνουν τελικά είναι μια απόφαση που θα πάρουν μόνοι οι συμμετέχοντες.
Από την πλευρά της η κοινωνική ακτιβίστρια Σου Μπράντφορντ, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αυτός έφερε τους εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε νέα... χαμηλά επίπεδα και επισημαίνει ότι είναι ενοχλητικό το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύονται μία από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις για διαφημιστικούς λόγους.
Την ίδια στιγμή στην Ουκρανία -όπου η είδηση έχει ήδη βρει θέση στα δελτία ειδήσεων- έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις για αυτό το περιστατικό από φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και από απλούς πολίτες, που θεωρούν ότι προσβάλλεται η χώρα τους όταν ταυτίζεται με τέτοιες πρακτικές.
Απομένει να δούμε εάν ο «The Rock Fm» θα επιμείνει στην απόφασή του, αν και σίγουρα ήδη έχει κερδίσει δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο… από το πουθενά.


Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Ann Timson, μια 71χρονη γιαγιά είναι εδώ και λίγες μέρες η ηρωίδα του βρετανικού Τύπου καθώς επιτέθηκε σε ομάδα ληστών,


Ατρόμητη γιαγιάκα τα βάζει με έξι ληστές κοσμηματοπωλείου! (video)

Η Ann Timson, μια 71χρονη γιαγιά είναι εδώ και λίγες μέρες η ηρωίδα του βρετανικού Τύπου καθώς επιτέθηκε σε ομάδα ληστών, οπλισμένων με βαριοπούλες και απέτρεψε έτσι ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Νορθάμπτον. Η σκηνή, μάλιστα, καταγράφηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και μεταδόθηκε στην εκπομπή του ITV, Anglia Tonight. Τα βρετανικά ΜΜΕ την βάφτισαν ήδη «Supergran» αφορμή μια τηλεοπτική σειρά των 80Άs που είχε ως θέμα… μια γιαγιά που πολεμούσε το έγκλημα. Δείτε και εσείς τα απίστευτα στιγμιότυπα…
Η αστυνομία έλαβε κλήση να μεταβεί στις 09.30 (τοπική ώρα) στη συμβολή της Gold Street με την Bridge Street, όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο που έβαλαν στο μάτι οι ληστές. Όμως όπως μπορείτε να δείτε στο video η γιαγιά πρόλαβε τις αστυνομικές δυνάμεις και αφού διέσχισε τρέχοντας τον δρόμο έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν οι έξι δράστες την ώρα που εκείνοι προσπαθούσαν να σπάσουν την τζαμαρία του καταστήματος. Όταν τους πλησίασε άρχισε να τους επιτίθεται με τη τσάντα της , χωρίς να διαισθανθεί ούτε μια στιγμή ότι θέτει σε κίνδυνο την σωματική της ακεραιότητα.
Οι αιφνιδιασμένοι ληστές, φορώντας κράνη μοτοσυκλέτας,  τρέπονται σε φυγή αλλά πάνω στην βιασύνη τους μπερδεύονται και μερικοί πέφτουν κάτω. Στο βίντεο εμφανίζονται και περαστικοί να επιτίθενται σε έναν από τους επίδοξους ληστές, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε από το μηχανάκι. Μετά την παρέμβαση της γηραιάς κυρίας και των υπόλοιπων περαστικών η αστυνομία του Νορθάμπτον συνέλαβε τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 18 ως 39, ενώ αναζητά άλλα δυο πρόσωπα.
Οι αστυνομικοί πήραν την γιαγιά σε μια κοντινή καφετέρια και αφού την κέρασαν καφέ και ότι άλλο ήθελε την πήγαν στο σπίτι. Όπως έγινε γνωστό το Παλάτι σκοπεύει να βραβεύσει την Ann Timson για την τόλμη και την ευσυνειδησία που επέδειξε.

http://feedproxy.google.com/~r/eradioblog/~3/iH4zdAge-E4/post.asp?utm_source=feedburner&utm_medium=email


Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Αχαϊα: Τον διέρρηξαν και η αστυνομία πήγε μετά από 2 μέρες!

To θύμα βρήκε το σπίτι του ρημαγμένο. Ειδοποίησε την αστυνομία και η απάντηση που πήρε ήταν ''περιμένετε εκεί ερχόμαστε''... (δείτε το βίντεο)Όλα έγιναν στην περιοχή Τσουκαλέϊκα. Οι άγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ανοίκων της μονοκατοικίας, μπήκαν από την πίσω πόρτα και πήραν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Όταν οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν ειδοποίησαν την αστυνομία και... πήραν τη συνηθισμένη απάντηση. Ότι δηλαδή θα πάνε στο σπίτι αμέσως!


Οι ώρες περνούσαν αλλά η αστυνομία άφαντη. Ο ιδιοκτήτης ξαναπήρε αλλά τίποτα... Έτσι αναγκάστηκε να ξαγρυπνήσει καθώς η πόρτα ήταν σπασμένη. Για την ιστορία η αστυνομία πήγε στη μονοκατοικία 2 ολόκληρες μέρες μετά τη διάρρηξη...
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=64249&catid=4


Στα 200 ευρώ το πρόστιμο άρνησης πληρωμής διοδίων

Σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μετατρέπεται η άρνηση πληρωμής διοδίων, για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Παράλληλα, σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής κομίστρου στις συγκοινωνίες.


Η προσθήκη κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4617622

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Μια ληστεία κάθε 6 λεπτά! Σαρώνει η εγκληματικότητα

- Κάθε δυο μέρες δολοφονείται ένας άνθρωπος- 53.000 κλοπές και διαρρήξεις μόνο στην Αττική


- Ο... ΔΙ.ΑΣ. “έστειλε” τους δράστες στην επαρχία

- 91.000 κλοπές και διαρρήξεις το 2010 στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αρκούν για να σοκάρουν, όμως δεν μιλάμε για απλά νούμερα. Αρκεί να δει κανείς ένα από αυτά.


Μέσα στο 2010, χάθηκαν 175 ανθρώπινες ζωές. Άνθρωποι που ξεψύχησαν στα χέρια στιγμών δολοφόνων.


Τα “νούμερα” υποδηλώνουν μια πραγματική έκρηξη της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα, από μια απλή αφαίρεση κινητού στη μέση του δρόμου μέχρι την αφαίρεση μιας ζωής.

Μια απλή διαίρεση αρκεί για να δείξει ότι οι 53.267 κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική “μεταφράζονται” σε μία κάθε 120 λεπτά, ενώ οι 90.939 σε ολόκληρη τη χώρα σε μία κάθε 10 λεπτά.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63754&nslt=1&catid=4

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Νέες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Διαβάστε αναλυτικά

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους πολίτες εξαιτίας των νέων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και το Μετρό.


''Χειρόφρενο'' θα ξανατραβήξουν τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 16:00 τα λεωφορεία, λόγω της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εργαζομένων στο Μετρό καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί κοινή Γενική Συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63518&catid=3

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Tις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες δίνοντας ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί στους δρόμους.


Σημείο συνάντησης των αγροτών των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών θα είναι η διασταύρωση Σερρών - Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες θα έχουν προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα και πιθανότατα θα κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες του νομού Λάρισας καθώς οι αγρότες της περιοχής, που θα συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης.

Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63521&catid=3

Ανοιχτά τα διόδια απο Κοζάνη μέχρι Πελοπόννησο- Διαβάστε αναλυτικά

- Από τις τρεις το μεσημέρι μελη του κινήματος "Δεν πληρώνω' άνοιξαν τις μπάρες


- Έχουν ασκηθεί διώξεις και στέλνονται πρόστιμα από τις εταιρείες

- Συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και video από το Newsit

Ωρα 16.20 Στα διόδια Αφιδνών, οι μπάρες σε όλα τα ταμεία είναι σηκωμένες και οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

ΩΡΑ 15.30: Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Πελοποννήσου έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων, από το Μάναρι Ασέας ως και τον Ισθμό, έχουν σηκώσει τις μπάρες και περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα μοιράζουν και ενημερωτικό φυλλάδιο του κινήματος "Δεν πληρώνω".

Ώρα 15.00 Άνοιξαν και τα διόδια της εθνικής οδού στις Αφίδνες. Ανοιχτά αυτή την ώρα είναι τα διοδια στην Αττική Οδό στην Ελευσινα και στην Κατεχάκη, της Θήβας, της Λιβαδειάς, του Βόλου, του Πολύμυλου Κοζάνης.

Παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από κοινοπραξίες, την απόφαση της Αρχής Δεδομένων να δίνει στοιχεία πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και τις βολές Ρέππα για τους “τζαμπατζήδες”, οι κινήσεις πολιτών ανεβάζουν τις μπάρες για δεύτερη φορά το χρόνο σε όλη την Ελλάδα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63470&nslt=1&catid=3

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Hλικιωμένος συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών


Ένα πρωτοφανές περιστατικό κοινωνικής αναλγησίας οδήγησε σε μια φοβερή περιπέτεια έναν 72χρονο με Αλτσχάιμερ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών. Ωστόσο, αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, στις φυλακές Κομοτηνής!
Το πιο εξωφρενικό είναι πως όταν ο ηλικιωμένος έφτασε στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στον δρόμο (!), καθώς διέσχισε επί μέρες όλη την Ελλάδα με την κλούβα της Αστυνομίας, που συγκέντρωνε υπόδικους από διάφορες πόλεις.
Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους πάντες είναι γιατί εξαντλήθηκε με αυτόν τον τρόπο η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Γιατί δεν εξέτισε την τόσο μικρή ποινή του στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη, και γιατί έπρεπε να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του μόνο κάποιος στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όπου κατέληξε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση των φυλακών κράτησε για ένα βράδυ τον ηλικιωμένο για ανθρωπιστικούς λόγους, τον φρόντισε και προχθές τον συνόδευσαν στο ΚΤΕΛ για να πάει στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής των φυλακών επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθούν συγγενείς του ηλικιωμένου, αλλά κανείς δεν εντοπίστηκε.

Δύο ένοπλες ληστείες στην ΑττικήΣε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα και σε καφενείο στο Γαλάτσι σημειώθηκαν δύο ένοπλες ληστείες, από συμμορίες τεσσάρων ατόμων. Λίγα λεπτά πριν τις 6 οι άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σούπερ μάρκετ Λιντλ στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Ανθέων.
Αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους που άνοιξαν το κατάστημα, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Είκοσι λεπτά μετά σε καφενείο στο Γαλάτσι, στη διασταύρωση Γαλακιδών και Λυσίου τέσσερις ένοπλοι άρπαξαν 500 ευρώ από τον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, ακινητοποίησαν πέντε θαμώνες που έπιναν τον καφέ τους, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα και διάφορα τιμαλφή που είχαν πάνω τους καθώς και δύο μοτοποδήλατα που ανήκαν σε πελάτες του καφενείου, με τα οποία διέφυγαν.

Φθιώτιδα: Το χιόνι έριξε πλάτανο στο δρόμο - Δείτε τις ζημιές που προκάλεσε...


Δείτε τις φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά το περιστατικό...
Στις 08.30 το πρωί στο Περιστέρι Υπάτης, ένα πολύ μεγάλο κλωνάρι σαν κορμός δένδρου, από έναν τεράστιο πλάτανο στην πλατεία του χωριού, έπεσε από το βάρος του χιονιού, καταστρέφοντας τη στέγη του κοινοτικού γραφείου και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο lamiareport.gr, ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φύγει από το σημείο που έπεσε ο πλάτανος ένας άλλος κάτοικος του χωριού με το αυτοκίνητό του.
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Στο Περιστέρι που το χιόνι ξεπερνά τους 90 πόντους, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαντζάνας, καθώς και συνεργεία για να κόψουν τον τεράστιο κορμό, αλλά και να ανοίξουν το δρόμο. Τα μηχανήματα του δήμου έφτασαν μέχρι το επόμενο χωριό τον Πύργο Υπάτης, καθαρίζοντας τον δρόμο, ενώ αποκλεισμένο παραμένει ακόμη το χωριό Δάφνη.

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Σκηνοθέτησε την απαγωγή της για να φύγει με τον εραστή της

Η 26χρονη γυναίκα ζητούσε λύτρα από την σύζυγό της στέλνοντάς του μήνυμα από το κινητό της ότι την έχουν απαγάγει.Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίχτηκε όταν ο 34χρονος σύζυγός της κατήγγειλε την αρπαγή της 26χρονης συζύγου του και εκβιασμό σε βάρος του που αφορούσε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού για την απελευθέρωσή της.
(για την συνέχεια πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο)
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=62963&catid=6&la=1

'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Σφοδρή κακοκαιρία από απόψε

Άρχισε η ισχυρή χιονόπτωση στην ορεινή Πελοπόννησο


- Καταιγίδες αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο

- Οδηγίες από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

- Τι λέει στο Newsit ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.
Ήδη η κακοκαιρία άρχισε από την ορεινή Πελοπόννησο με χιονόπτωση η οποία όσο περνάει η ώρα εντείνεται περισσότερο. Οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ανοικτοί. Συνεργεία εκχιονισμού της ΔΕΣΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων και της κοινοπραξίας Μορέας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.Τέλος, οι αρχές συνιστούν στους διερχόμενους οδηγούς, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για να τις χρησιμοποιήσουν αν παραστεί ανάγκη.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63011&catid=3&la=1

Αλεξανδρούπολη: Αιματηρή ληστεία, απαγωγή, σφαίρες και συλλήψεις!

Λήστεψαν διανυκτερεύον φαρμακείο, τράπηκαν σε φυγή, πήδηξαν ταράτσες και κράτησαν όμηρο μία 19χρονη...


Οι τρεις δράστες “χτύπησαν” το διανυκτερεύον φαρμακείο ενός 54χρονου στην Αλεξανδρούπολη. Με την απειλή όπλου κρότου – αερίου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από την αστυνομία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράνομη κατακράτηση γυναίκας
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=62953&catid=6
********************************************
Κορινθία: Δεν άντεξε τη μανία των ληστών - ''Έσβησε'' αβοήθητη μέσα στο σπίτι της!

Δύο ηλικιωμένες ήρθαν αντιμέτωπες με 4 αδίστακτους κακοποιούς. Τις έδεσαν και τις λήστεψαν - Η μία δεν μπόρεσε να αντέξει...Όλα έγιναν σε σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Οι δύο ηλικιωμένες που ζούσαν μόνες, είχαν πέσει για ύπνο, όταν ξαφνικά ξύπνησαν από έναν δυνατό θόρυβο. Ήταν όμως αργά! Οι 4 δράστες είχαν προλάβει να παραβιάσουν την εξώπορτα και βρίσκονταν πάνω από τα κεφάλια τους.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=62910&catid=6
************************Αδίστακτες συμμορίες αλλοδαπών «γδύνουν» τους Αθηναίους

ΕΙΚΟΣΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΚΑΘΕΜΙΑ με τον δικό της τρόπο δράσης αλλά και χώρο που ελέγχει, αλωνίζουν και σκορπούν τον τρόμο στην Αθήνα. Στην εορταστική Αθήνα της κρίσης και της φτώχειας η εγκληματικότητα δείχνει πλέον να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τους κακοποιούς να γίνονται όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο σκληροί, όλο και πιο αδίστακτοι. Ασφαλείς περιοχές πλέον δεν υπάρχουν.

http://www.thermopilai.org/content/adistaktes-summories-allodapon-gdunoun-tous-athenaiousΤρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Χρόνης Εξαρχάκος - Άνοιξε πόρτα (Βαγγέλη)

Ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" πραγματοποίησε την ετήσια Κοπή της Πίττας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου επί τω έργω....

   Φωτο-ρεπορτάζ:  Πέτρος Σ. Αϊβαλής    

Tην Κυριακή το απόγευμα 30 Ιανουαρίου 2011 ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας με επιτυχία στο ανακαινισμένο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Πεδίον τους 'Αρεως).
Στην κατάμεστη αίθουσα αντάμωσαν οι συγχωριανοί και ευχήθηκαν για την νέα χρονιά που διανύουμε...
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα μαζί με γαλλικό καφέ ή τσάι και έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Οι συζητήσεις στράφηκαν γύρω από το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου "Θ. Κολοκοτρώνης" αλλά και της Καρύταινας στην οποία τα τελευταία δώδεκα χρόνια διετέλεσαν Δήμαρχοι ο οραματιστής Γεώργιος Παλαμήδης που έβαλε το λιθαράκι της αλλαγής με πολλά έργα στο χωριό και το έργο του συνέχισε ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, δίνοντας μια νέα πνοή στο παραδοσιακό χωριό μας.

Ανάμεσα στους Αρκάδες πολιτικούς που ήρθαν να ευχηθούν και να δώσουν τον καθιερωμένο χαιρετισμό τους ήταν ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο τ. υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές του νομού μας

Γεώργιος Παπαηλιού και Φίλιππος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος (φωτό με τους συντάκτες του "Αρκαδικού Βήματος" Πάρη και Πάνο Αϊβαλή) και οι τέως Δήμαρχοι Γόρτυνος Γεώργιος Παλαμήδης και Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.
Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία η γραμματέας του Συλλόγου Αικατερίνη Παλαμήδη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με χιούμορ έκλεισε τη βραδιά κόβοντας την παραδοσιακή πίττα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δάσκαλος και συγγραφέας Γιάννης Α. Αντωνόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 1000 ευρώ αλλά και τα δικαιώματα από την πώληση του τελευταίου του βιβλίου, κάνοντας την αρχή για να μαζευτούν χρήματα για την αναπαλαίωση της οικίας του μεγάλου Καρυτινού νομομαθούς Νικολάου Δημητρακόπουλου.
Ο Αρκαδικός Τύπος εκπροσωπήθηκε με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Καλύβα από την εφημερίδα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ", τον Κώστα Φίλανδρο εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ", τον Ηλία Τσσρμπόπουλο, εκδότη του "ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ", αλλά και τους αδελφούς Πέτρο, Παρασκευά και Πάνο Αϊβαλή, από το "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" που είχαν μια καλή παρουσία στην είσοδο της αίθουσας με το νέο φύλλο της εφημερίδας που είχε αφιέρωμα "Στα μονοπάτια του Παυσανία: Καρύταινα, Ανδρίτσαινα, Λούσιος".

Να αναφέρουμε ακόμα ότι παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων όμορων χωριών της Καρύταινας, όπως και ο Νίκος Κωστόπουλος από τις Ανω Καριές, που για πολλά χρόνια δουλεύει ακατάπαυστα για τους αγώνες των Λυκαίων.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε.

* δείτε και www.karytaina.blogspot.com