Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν τάνκερ, στο πλήρωμα και τρεις Έλληνες


Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ένα τάνκερ, στο οποίο επιβαίνουν και τρεις Έλληνες, περίπου 600 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της Σομαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής δύναμης κατά της πειρατείας.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Ψέμα Στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο ΗΒΗ

           ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ....        

   Προτάσεις από τον Πέτρο Σ. Αϊβαλή     


«Ψέμα Στο Ψέμα»

σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη

Μια απίθανη κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες εξελίξεις

Ψέμα στο ψέμα
Πρόκειται για ένα καλά δομημένο παιχνίδι, όπου σε κάθε «γωνία» σε περιμένει μια έκπληξη. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ίντριγκες και παρεξηγήσεις αναδύονται στην επιφάνεια οι πιο βαθιές αλήθειες.

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν, κάθε άλλο παρά στο πνεύμα των ημερών ταιριάζει. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το θάνατο της κόρης τους σε ένα δυστύχημα. Μία παρεξήγηση, όμως, οδηγεί το ζευγάρι να πιστέψει πως οι αστυνομικοί τους μιλάνε για το θάνατο του σκύλου τους. Μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κρύψουν το γεγονός από τους δύο ηλικιωμένους. Όχι μόνο, λοιπόν, δεν πετυχαίνουν το σκοπό τους αλλά προκαλούν και μια σειρά παρεξηγήσεις παρασύροντας τον ιερέα, τους γείτονες κι ένα τσιουάουα.


Στο «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον πρωταγωνιστούν: Ταξιάρχης Χάνος, Λαέρτης ΜαλκότσηςΝτίνος Καρύδης, Νεφέλη Ορφανού, Γιώργος Γαλίτης, Ελένη Καρακάση, Ελένη Αποστολοπούλου και Ελευθερία Γαλιατσάτου.

 σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη
σκηνικά-κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Mουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Θέατρο ΗΒΗ
Σαρρή 27, Ψυρρή,
Τηλ.: 210 3215127, 210 3216382

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου 1940




Στις 28 Οκτωβρίου 1940, ώρα τρεις το πρωί, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, μετά από εντολή του Μουσολίνι, μετέβη στην κατοικία του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και επέδωσε τελεσίγραφο. Σ' αυτό, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο Ιταλός δικτάτορας ζητούσε να καταλάβει ο στρατός της Ιταλίας διάφορα στρατηγικά σημεία εντός της Ελλάδας, καθιστώντας την έτσι άλλο ένα προτεκτοράτο του άξονα.

Ο Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε το τελεσίγραφο με την φράση "Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο!", θέση που εξέφραζε το αίσθημα όλων των Ελλήνων. Το ιταλικό τελεσίγραφο βρισκόταν σε πλήρη ακολουθία με τις ενέργειες τόσο της ναζιστικής Γερμανίας, όσο και της φασιστικής Ιταλίας, σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική. Είχε προηγηθεί εξάλλου στις 15 Αυγούστου 1940 ο τορπιλισμός της Έλλης, ελληνικού πολεμικού πλοίου που βρισκόταν στο λιμάνι της Τήνου, από ιταλικό υποβρύχιο, αλλά και η προπαγάνδα από ιταλικές εφημερίδες ότι ελληνικές δυνάμεις δρούσαν επιθετικά στην, ελεγχόμενη από τον Μουσολίνι, Αλβανία.

http://www.matia.gr/7/74/74_1_8.html




Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ (English Subtitles)

Σοφια Βεμπο - Παιδια της Ελλαδος παιδια 28.10.1940 αφιερωμα

Σοφια Βεμπο - Παιδια της Ελλαδος παιδια 28.10.1940 αφιερωμα

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ

Η εταιρία RENELUX είναι κορυφαία μελετητική και κατασκευαστική στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


     Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών, έχοντας υψηλή τεχνογνωσία προσφέρει εκτεταμένες εγγυήσεις, πιστοποιήσεις, ασφάλεια για την σωστή λειτουργία και την απόδοση των έργων της και διεκπεραιώνει με απόλυτη ευθύνη όλα τα στάδια της επένδυσης, μελέτη - δανειοδότηση - κατασκευή - τεχνική υποστήριξη, χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά δεδομένα του Ευρωπαικού Ινστιτούτου Έρευνας – Τεχνολογίας JOINT RESEARCH CENTRE – JRC , μέσω δορυφόρου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Τι δικαιούσθε σε Kw βάσει του νόμου και των τετραγωνικών μέτρων που έχετε.
Tα ετήσια έσοδα που θα λαμβάνετε από την ΔΕΗ.

http://luxpost-athens.blogspot.com/2010/10/blog-post.html



Aίγυπτος, ένα ταξίδι που δεν θα χορτάσεις ποτέ ...


Η Αίγυπτος, με ιστορία που μετράει πέντε χιλιετίες, υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 10.000.000 τουρίστες και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως. Επιλογές αναρίθμητες: Από καραβάνια στην έρημο στον κοσμοπολίτικο καταδυτικό προορισμό Sharm-El-Sheikh, από απομονωμένα χωριά στις όχθες του Νείλου στα πολυτελή κρουαζιερόπλοια και μια πρωτεύουσα η οποία συνδυάζει τα πάντα. Και βέβαια, η ιστορία σε αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους όπως: οι Πυραμίδες της Γκίζας, οι ναοί του Luxor, Karnak, Edfu, File, η κοιλάδα των Βασιλέων κ.α.
Οι Αιγύπτιοι είναι κεφάτοι, χαμογελαστοί και πάντα έτοιμοι για ανελέητα παζάρια.
 
Τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα μόλις το αεροπλάνο της EgyptAir άρχισε να προσγειώνεται και οι πυραμίδες να διακρίνονται όλο και καλύτερα μέχρι που προσγειωθήκαμε στο Κάιρο. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μέσω ενός γραφείου, η τύχη μας χαμογέλασε και αυτό που ευχόμασταν ο άντρας μου και εγώ ήταν πραγματικότητα: το γκρουπ 20 άτομα περίπου ήταν όλοι συνομίληκοί μας γύρω στα 30-35, αμέσως γίναμε μία καταπληκτική παρέα, με πολλούς συναντιόμαστε ακόμα και σήμερα .Εκεί περιμέναμε λίγο μέχρι να πάρουμε μια πτήση για Ασουάν παρέα μ΄ένα ζευγάρι ντόπιων που μόλις είχαν παντρευτεί,η νύφη ακόμα φορούσε το νυφικό της και κρατούσε μία ανθοδέσμη με ψεύτικα λουλούδια και η χαρά ήταν ολοφάνερη στο πρόσωπό της όπως και στο δικό μου αλλά για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.


Μόλις φτάσαμε στο Ασουάν μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο που βρισκόταν σ΄ενα νησάκι στο Νέίλο πανέμορφο με πολύ ωραίους κήπους και ωραία θέα στην πόλη του Ασουάν όπου την επόμενη μέρα θα ξεκινούσε το ταξίδι της καθόδου του Νείλου προς τον βορρά με το ποταμόπλοιο.

Το Ασουάν είναι η νοτιότερη πόλη της Αιγύπτου και διαθέτει ένα πολύ ωραίο παζάρι,με πανέμορφα σούκς ενώ οι μυρωδιές από τα μπραχαρικά και τον καπνό από τους ναργιλέδες που κάπνιζαν οι ντόπιοι στα υπαίθρια καφενεία είναι διάσπαρτες παντού στον αέρα.Και λίγα λόγια για το ναργιλέ..

Το κάπνισμα του ναργιλέ δεν συγκρίνεται με αυτό τού τσιγάρου, χρειάζεται να έχεις υπομονή ηρεμία και καλή παρέα.Και εμείς φυσικά διαθέταμε και τα τρία.Γι αυτό και δεν μπορέσαμε ν΄αντισταθούμε αφού όλη η παρέα ηταν θεριακλίδικη ο ένας περισσότερο από τον άλλον και στο πρώτο καφενεδάκι αποφασίσαμε να κάνουμε στάση για ένα shisha με τη συνοδεία από ένα δυνατο τσάι με άρωμα μέντα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επειδή στην παρέα υπήρχαμε ΚΑΙ εμείς οι γυναίκες, έβαλε τα τραπεζάκια λίγο πιο μακριά από τους θαμώνες τού καφενείου (μάλλον για τα μουσουλμανικά έθιμα ήταν προκλητικό γι' αυτούς η παρουσία μας και τί θα έλεγαν στον προφήτη Μωάμεθ όταν έρθει η ώρα της κρίσης!). Πάλι καλά που δεν φάγαμε πόρτα...

Το ίδιο μας συνέβη και σε καφενείο στο Εντφού.
Σε παλιότερο ταξίδι μου στην Τυνησία είχα αγοράσει ένα ναργιλέ και κάναμε συχνά στο σπίτι μου, ρωτήστε και την Ζωή που έχει παραβρεθεί σε shisha-nights, όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα φυσικά με τον ναργιλέ που κάνεις στην Αίγυπτο. Κάποια άλλη στιγμή θα αναπτύξω περισσότερο την τέχνη του ναργιλέ αν φυσικά σας ενδιαφέρει... μήπως να κάνουμε ένα φόρουμ για τους Αιγυπτιόπληκτους νομίζω πως είμαστε αρκετοί!
 

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ

ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ
ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ
«Κι ανεβάζουμε όσο πάει
με ολοφώτεινα φτερά
την ανθρώπινη αξία
πιο ψηλά κάθε φορά»

 
Θεωρώντας χρέος μας να αγωνιστούμε και να συμβάλλουμε στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας, κόντρα στην υποκουλτούρα που καλλιεργούν και επιβάλλουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – αφιέρωμα προς τιμήν του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη.

Συμμετέχουν ο ποιητής - δικηγόρος
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ
και ο δημοσιογράφος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική απόδοση ποιημάτων:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010, ΩΡΑ 19:30

ΚΑΦΕ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

«ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ» στο Θεάτρο της «ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ»




ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ:................................................................................



Η θεατρική εταιρεία «ΠΡΑΞΗ» (Μπέττυ Αρβανίτη) θα παρουσιάσει στη Β' ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου της «ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ» το έργο του Αλέξη Σταμάτη «ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ»,σε σκηνοθεσία  Άρη Τρουπάκη, με το Νίκο Αρβανίτη και τη Δανάη Παπουτσή.




Μεσα από ειδικές συνθήκες, μια νεαρή ζωγράφος βρίσκεται σ' ένα διαμέρισμα ενός μεσήλικα άντρα στα Εξάρχεια, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εγκλωβισμένος στους τέσσερις τοίχους. Μια συνάντηση που αποδεικνύεται καταλυτική και για τους δυο, καθώς το παρελθόν αλλά και ο «έξω κόσμος», εισβάλλουν θραυσματικά ανατρέποντας τις ισορροπίες και θέτοντας διαρκώς ζητήματα. Η σχέση δοκιμάζεται σε πολλά και αναπάντεχα επίπεδα με απρόσμενα αποτελέσματα.
ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
τηλέφωνο : 210-8838727
 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη : 20:00 λαϊκή - Πέμπτη : 21:00 - Παρασκευή : 21:00 - Σάββατο : 21:00 - Κυριακή : 20:00
 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 19 €, Φοιτητικό : 16 €, Λαϊκή : 16 €

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Άρπαξαν από αστυνομικούς ολόκληρο φορτηγό με λαθρομετανάστες

Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν και τον οπλισμό των αστυνομικών

Αστυνομικοί έχασαν μέσα από τα χέρια τους ολόκληρο φορτηγό με λαθρομετανάστες αλλά και τον οπλισμό τους από δράστες που τους είχαν στήσει ενέδρα μετά την ενέδρα των αστυνομικών που, νωρίτερα, είχαν καταφέρει ν' αρπάξουν απ’ αυτούς το φορτηγό.
Όλα συνέβησαν αργά χθες βράδυ στη διάρκεια καταδίωξης συμμορίας που διακινούσε λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ, στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για κύκλωμα το οποίο διακινούσε με φορτηγό λαθρομετανάστες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο ...και ελληνικό: Διαρρήκτης ζητάει αποζημίωση

Πως θα σας φαίνονταν αν μαθαίνατε ότι ένας διαρρήκτης κατέθεσε αγωγή προκειμένου να αποζημιωθεί από τα... θύματά του; Απίστευτο (και όμως ελληνικό!);


Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα. Δράστης είναι ένας νεαρός που συνελήφθη και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 μήνες φυλάκιση για κλοπή σε εταιρεία της πόλης αλλά και τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Για κακή του τύχη, η κάμερα ασφαλείας συνέλαβε τον δράστη την ώρα που έκλεβε το φορτηγάκι, το οποίο στη συνέχεια πέταξε σε γκρεμό. Αυτή ήταν η τρίτη παρεμφερής κλοπή που έγινε στην ίδια εταιρεία.
http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1286912192.php

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Aντίο Μάνα...θα της πούμε σήμερα Δευτέρα 11.10.2010) το μεσημέρι στις 4.00 το απόγευμα στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων,

Έφυγε η κυρά-Αθηνά από τον πάνω μαχαλά της Καρύταινας... μετά την κυρά-Σταθία


Καλή αντάμωση  ΜΗΤΕΡΑ



Από μικρή ηλικία η Αθηνά (Αϊβαλή - Τσαρμποπούλου το γένος Πετροπούλου), εργάστηκε
σκληρά, μιας και οι συνθήκες στο γραφικό χωριό - κωμόπολη τότε - Καρίταινα Γορτυνίας Αρκαδίας απαιτούσαν κόπο και μόχθο για επιβίωση.
Ήταν μικρή σε ηλικία όταν ο παππούς Πέτρος Τσαρμπόπουλος ξενιτεύτηκε, όπως πολλοί συμπατριώτες από όλη την Ελλάδα, στις Η.Π. Αμερικής για καλύτερες οικονομικές απολαβές και κατεπέκταση μια κ
αλύτερη ζωή για την οικογένειά του.
Σ' ένα γράμμα της γιαγιάς Βασιλικής προς το
σύζυγό της, του λέει ότι τα παιδιά είναι καλά, αλλά έπεσε 'σύννεφο' από ακρίδες και κατέφαγε τα πάντα... Πρέπει να ήταν γύρω στα 1930...


Ο παππούς Πέτρος - σε αφήγηση της μητέρας μου Αθηνάς - δούλεψε σε εστιατόριο στην Αμερική, όπου και απειλήθηκε με όπλα με σκοπό τη ληστεία... ο οποίος όμως αν και τον δέσανε τελικά τον έβαλαν να καθήσει πάνω στην είσπραξη την οποία είχε καλά κρύψει...
Αρκετά περιστατικά μου είχε αφηγηθεί από τη νεανική της ηλικία:
Μικρή όταν ήταν, τα παιδιά της γειτονιάς της ήξεραν ότι τα αστεία με την Αθηνά δεν θα τους βγαίναν σε καλό... έπιανε την πέτρα και την εκσφενδόνιζε πολύ μακριά...
Κάποια φορά θέλησε
να περιποιηθεί λίγο τα μαλλιά της και ανέλαβε η αδελφή τηςΠαρασκευή (κοιμήθηκε σε νεαρή ηλικία από ασθένεια), η οποία και τις τα έκοψε λίγο παραπάνω από ότι ήθελε... αποτέλεσμα ήταν να την κυνηγάει στο βουνό και η Παρασκευή να την ικετεύει λέγοντάς της "Αθηνά, θα μεγαλώσουν τα μαλλιά σου και πάλι, σε παρακαλώ μη με δείρεις".... Πάντα το θυμόταν με πόνο αυτό το περιστατικό....

Όταν επέστρεψε ο παππούς από την Αμερική μαζί με τα άλλα χρήσιμα δώρα που έφερε (ραπτομηχανές, μία για τη μεγάλη αδελφή της Αικατερίνη, και μία για την Αθηνά), ήταν και ένα σπουδαίο γραμμόφωνο... Αυτό το βάζαν να παίζει τις πλάκες (δίσκους) και λόγω της τοποθεσίας που είναι το σπίτι (στη κορυφή του 'πάνω μαχαλά') ακουγόταν σ' όλο το υπόλοιπο χωριό και οι νέοι και οι νέες ανέβαιναν στο σπίτι του μπαρμπα-Πέτρου....
Θυμόταν τον αδελφό της τον Παναγιώτη, πάντα με πόνο ψυχής, όταν ήρθε ανάπηρος από τα βουνά της Ηπείρου το 1940.
Στον εμφύλιο, με τον αδελφό της Χαράλαμπο αναγκάσθηκαν να κρυφθούν για να μην τους

πάρουν στο βουνό...
Το 1954 ο Σταύρος Αϊβαλής (+2009) από το διπλανό χωριό το Μουλάτσι - σήμερα Ελληνικό - βρέθηκε στο σπίτι της να τη ζητάει σε γάμο...από την κυρά-Βασιλική.
Το 1955 γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον Παναγιώτη.
Το 1958 γέννησε τον Πέτρο.
Το 1960 τον Κωνσταντίνο.
Και το 1967 τον Παρασκευά (εμένα).
Τη θυμάμαι από μικρό παιδί στο προσκεφάλι μου με κομπρέσες για τον πυρετό, μιας και ήμουν φιλάσθενος...
Πολλές φορές είχαμε έντονες καταστάσεις... Πρέπει να ήμουν 12 με 14 χρονών και μου είχε κλειδώσει την πόρτα από όπου ήθελα να πάρω το αγωνιστικό ποδήλατο... έγινε μάχη....
Και μέχρι πρόσφατα πάντα υπήρχε κάτι για να βρεθούμε σε ένταση... αλλά η καρδιά της δεν κράταγε τίποτα... σαν το κύμα στην αμμουδιά, έτσι η αγάπη στην καρδιά της τα έσβηνε όλα...
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, περίπου 3 το μεσημέρι, άφησε τούτο το μάταιο κόσμο και έφυγε στην αγκαλιά του Χριστού μας...
Καλή αντάμωση ΜΑΝΑ!

To "ύστατο Χαίρε" θα της το πούμε σήμερα Δευτέρα 11.10.2010) το μεσημέρι στις 4.00 το απόγευμα στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου θα αναπαυθεί δίπλα στον μπάρμπα-Σταύρο (έφυγε στις 3 Δεκεμβρίου 2009) και που τον ακολούθησε μετά από μισό αιώνα κοινής ζωής...
Παρασκευάς Σ. Αϊβαλής
http://karytaina.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Aπάτη με ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ


Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας νεαρός για να εξαπατήσει τουλάχιστον δέκα καταστηματάρχες της περιοχής της Αγυιάς στην Πάτρα.

Ο νεαρός μπαίνει στα καταστήματα ως πελάτης, διαλέγει προϊόντα και όταν έρχεται η στιγμή να πληρώσει λέει ότι δεν έχει πιο ψιλά από ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Οι ανυποψίαστοι καταστηματάρχες δέχονται να χαλάσουν το 50ευρω αλλά ο νεαρός καταφέρνει να μη τους το δώσει, τελικά, αλλά να το βάλει πάλι στην τσέπη του.
Όταν, λοιπόν, ο μαγαζάτορας ψάχνει το χαρτονόμισμα ο νεαρός απατεώνας καταφέρνει να τον πείσει ότι τον πήρε και ότι, μάλιστα, το έχει βάλει στην ταμειακή μηχανή.
Αποτέλεσμα είναι να παίρνει τόσο τα ρέστα όσο και τα προϊόντα και στη συνέχεια να γίνεται… καπνός!

Πηγή:www.dete.gr

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Ελληνικό μέλι» από την Κίνα!

Περνά, περνά η μέλισσα, με... τη νοθεία της και την κερδοσκοπία της»! Τουλάχιστον 3.000 τόνοι μελιού εισάγονται ετησίως στη χώρα μας από Αργεντινή, Μεξικό, Κίνα και τρίτες χώρες, αλλά, παραδόξως, όλες οι ετικέτες γράφουν «ελληνικό».

«Πριν από τρία χρόνια είχαμε 22.000-23.000 μελισσοκόμους. Σήμερα έχουν μειωθεί σε 15.000-16.000. Από 15.000 τόνους ετήσιας παραγωγής πέσαμε σε 10.000-12.000 τόνους», αναφέρει στην «Ε» ο καθηγητής Μελισσοκομίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου, που ετοιμάζει τη φετινή «Γιορτή Μελιού» στο Πεδίον του Αρεως από σήμερα έως την Κυριακή (9 π.μ.-10 μ.μ.).

Κρύο και το Σαββατοκύριακο

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Σάββατο αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια.


Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί, με ένταση 4-5 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν γρήγορα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=211696

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκες και άντρες εθισμένοι με το... εξωσυζυγικό σεξ

Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 447 άτομα, 18 έως 57 ετών, έδειξε ότι πάνω από το 70% και των δύο φύλων «καλοβλέπουν» τις σχέσεις εκτός γάμου

Αποκαλυπτικά έως «πικάντικα» είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2010. Ανάμεσα στους στόχους της έρευνας ήταν η διερεύνηση της συμμετοχής του παράγοντα της ηλικίας του ερωτικού συντρόφου στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και η γενική εκτίμηση της ροπής για εξωσυζυγικές και παράλληλες σχέσεις.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=34448948

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά επί της οδού Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ληστές κατά την έξοδό τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο περαστικούς που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Αστυνομία και ασθενοφόρο έφτασαν στο χώρο. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η λεία ανέρχεται στα €500 χιλ. Το μέγεθος της λείας και ο τρόπος της ληστείας οδήγησαν παραπέμπουν είτε σε στοχευμένο χτύπημα είτε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=64775147