Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Οι διαπραγματευτές έσωσαν τους 18 ομήρους


Νεαρός ομογενής από τη Γεωργία ταμπουρώθηκε στην τράπεζα, κρατώντας ομήρους τους παρευρισκομένους

«Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο τέλος. Κάνε αυτό που σου λέμε και εσύ θα γλυτώσεις τα ισόβια και την αδελφή σου θα μπορείς να φροντίσεις αλλά και οι άνθρωποι θα φύγουν σώοι από εδώ». Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες του ειδικού διαπραγματευτή της αστυνομίας στον νεαρό ομογενή από την Γεωργία που επί τρεις ώρες κρατούσε 18 ομήρους σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο του Πειραιά.
Η ληστεία που οργάνωσαν οι δύο ομογενείς και ο Αιγύπτιος συνεργός τους, δεν είχε την κατάληξη που οι ίδιοι θα ήθελαν. Ο ένας Γεωργιανός και ο Αιγύπτιος «φιλούσαν τσίλιες», παρακολουθούσαν δηλαδή μήπως εμφανιστούν αστυνομικοί και ο συνεργός τους μπήκε στο κατάστημα της Εθνικής στη συμβολή της Ηρώων Πολυτεχνείου με την Χαριλάου Τρικούπη. Πήρε τα χρήματα από τα ταμία απειλώντας πελάτες και υπαλλήλους με ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ και δύο χειροβομβίδες.

Του Γιώργου Σόμπολου


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο


Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην κατάσβεση εναέρια μέσα. Έχουν καεί 4 σπίτια στο χωριό Αετός, όπου υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση, ενώ ο δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=195326

Πυρκαγιές σε Κάρυστo και Κρήτη

Κάηκαν σπίτια στον Αετό Καρύστου, πολύ δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων


Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη. Η φωτιά καίει δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες τρία σπίτια στον Αετό έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και ακόμη ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Καρύστου. Στον Αετό έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αφού η φωτιά έκαψε τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ.



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/08/2010_351473



Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιά σε Κερατέα και Θυμάρι


Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Τογάνι Κερατέας. Για την κατάσβεση επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.





Υπο έλεγχο και η πυρκαγιά στο Θυμάρι Αττικής όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=25632948


Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.55 το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ανθρωποκυνηγητό μετά από ληστεία στη Μαλεσίνα




Για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες δέχτηκαν την επίσκεψη των ληστών οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα. Με το που άνοιξαν το υποκατάστημα στις 8 το πρωί είδαν μπροστά τους έναν καλοντυμένο κύριο να πλησιάζει το ταμείο και με το πιστόλι προτεταμένο να ζητά όλα τα χρήματα. Είπε στον ταμία να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο και στην παρατήρηση του τελευταίου ότι «χρειάζεται χρόνο» απάντησε με σιγουριά «μην ανησυχείτε. Το γνωρίζω. Θα περιμένω να ανοίξει». Είναι χαρακτηριστικό ότι περίμενε όσο χρειάστηκε για να πάρει περίπου 150.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

Την ίδια στιγμή ο συνεργός του κρατώντας καλάσνικοφ ήταν στην είσοδο της τράπεζας. Αστυνομικοί σε περιπολικό που βρέθηκαν να περνούν απ΄έξω -σε μια συνηθισμένη περιπολία- παρατήρησαν ασυνήθιστη κίνηση στην τράπεζα. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, ο ληστής που περίμενε στην είσοδο της τράπεζας πλησιάσε το περιπολικό και το «γάζωσε» με ριπές από το καλάσνικοφ.

Ο αστυνομικός πρόλαβε να βγει από το περιπολικό και να καλυφθεί πίσω από το ένα αυτοκίνητο και να ανταποδώσει τα πυρά. Έκπληκτοι κάτοικοι της περιοχής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Μαλεσίνας προσπαθούσαν να κρυφτούν μέσα στα καταστήματα για να αποφύγουν τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των ληστών και το αστυνομικού.
Συγχρόνως κάλεσε ενισχύσεις αλλά ήδη είχε ανοίξει το χρηματοκιβώτιο στην τράπεζα και οι ληστές πήραν τα χρήματα επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Seat Ibiza και κατευθύνθηκαν προς Λάρυμνα, όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε η αστυνομία αμέσως μετά στήνοντας μπλόκα σε όλα τα κρίσιμα σημεία τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στην Βοιωτία χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=51829147

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τελευταίες Ειδήσεις

18/8/2010


Σε ύφεση βρίσκονταν το απόγευμα της Τετάρτης τα περισσότερα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Περισσότερο προβληματίζει η πυρκαγιά στη Λευκάδα, η οποία μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή της Καρυάς.

Κεφαλονιά: Τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου απείλησε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στα Σιμοτάτα.

Λευκάδα:  Η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο Καρυάς και εξαπλώνεται προς την Εγκλουβή και τον Αγιο Ηλία.



Ζάκυνθο: στην περιοχή «Νταμάρια» Λιθακιάς και η δεύτερη εκδηλώθηκε τριάντα πέντε λεπτά αργότερα στο Καταστάρι.


Παλαμπάς Θεσπρωτίας: κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή.


Γαλατά Τροιζηνίας: Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης το μεσημέρι της Τρίτης


Μαψός Κορινθίας: κοντά σε κατοικημένη περιοχή, η οποία είχε πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ.


Κέρκυρα: στην περιοχή Πόντι του Δήμου Αχίλλειον.


Κύθνος:


Νεμέα Κορινθίας:


Κύθηρα: στην περιοχή Αγία Μονή στα Κύθηρα.


Ζηλευτό: 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που εξερράγη στις 6.30 το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι Πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της.

Η φωτιά της Τρίτης ξεκίνησε σε παρακείμενο σημείο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή της Σπερχειάδας όπου 45 λεπτά νωρίτερα είχε εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε σε υπό έλεγχο.


 (για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο)

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Πύρινα μέτωπα


 σε Κύθηρα, Ζάκυνθο

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Αγία Μονή στα Κύθηρα.



Οι πυροσβέστες, δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία ωστόσο αναζωπυρώθηκε μέσα σε δύσβατη χαράδρα στις 2 το μεσημέρι ενδεχομένως λόγω ελλειπούς επιτήρησης, και μέχρι τις 4 το απόγευμα από αέρος επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο Σκόρπιον.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Οι 10 πιο μολυσμένες περιοχές του πλανήτη

Αζερμπαϊτζάν, Sumgayit
Κίνα, Linfen, Tianying
Ινδία, Sukinda, Vapi
Περού, La Oroya
Ρωσία, Dzerzhinsk, Norilsk
Ουκρανία, Chernobyl
Ζάμπια, Kabwe

Τα γεωργικά και βιομηχανικά χημικά των εργοστασίων της περιοχής έχουν σαν συνέπεια την μόλυνση μέχρι στιγμής 250,000 ανθρώπων, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό νεογέννητων έχουν σοβαρές γεννητικές δυσλειτουργίες.

(για την συνέχεια  πατήστε το πιο κάτω σύνδεσμο)



«Καυτός» ο Δεκαπενταύγουστος, μέχρι και 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Αθήνα

Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ο υδράργυρος θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους 38 βαθμούς Κελσίου.


Μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.


Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει. Στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 και κατά τόπους στους 40 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231055204

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στην έξοδο και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου

Αθήνα


Κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή, η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αν και η κίνηση το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς (κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη) έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τα εισιτήρια για το τριήμερο.

Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων τα πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά με πληρότητες που προσεγγίζουν το 95%-100%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, όπου γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η Κοίμηση της Θεοτόκου, και για τα οποία αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση και από το λιμάνι της Ραφήνας.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231055207

Τα εστιατόρια φαστ φουντ «θα έπρεπε να μοιράζουν φάρμακα για τη χοληστερόλη»

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού καλό θα ήταν να μοιράζουν δωρεάν χάπια με στατίνες στους πελάτες τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από το κορεσμένο λίπος των φαγητών τους, προτείνουν Βρετανοί γιατροί, χωρίς όμως να πείθουν όλους τους συναδέλφους τους.
 
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231055264

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κάνε αξέχαστες διακοπές στην... Αθήνα!


 
       Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένας-ένας φίλος σου ή συναδελφός του την κάνει με ελαφρά, για μέρη... εξωτικά! Εσύ από την άλλη ξέμεινες στην πρωτεύουσα και ίσα που είσαι έτοιμη να φορέσεις μαύρες πλερέζες. Σίγουρα όμως οι προτάσεις του TL!fe θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

    Κι αν πάλι δεν είσαι από την Αθήνα, ευκαιρία να την επισκεφτείς τώρα το καλοκαιράκι και να την ευχαριστηθείς καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εποχή!

    Σε πρώτο στάδιο πρέπει να δεις όλα τα θετικά που επικρατούν το καλοκαίρι στην πανέμορφη Αθήνα. Ναι, αυτή την περίοδο μπορείς να την πεις και πανέμορφη την πρωτεύουσα. Ο λόγοιείναι πολλοί κι εσύ έτοιμη να τους ανακαλύψεις! Αρχικά όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι. Μπορείς να πας παντού χωρίς να υποφέρεις από το μποτιλιάρισμα και μην ξεχνάς ότι δεν έχεις και τηνένοια τού δακτυλίου! Μην ξεχνάς και το parking. Μπορείς να παρκάρεις παντού καιπάντα!

    Οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες. Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς να χρειάζεται κάνεις μαραθώνιο για να βρεις μια ξαπλώστρα να αράξεις και δίχως να μπερδεύεται η άμμος με το λάδι σου, από τα παιχνίδια των πιτσιρικάδων, που ζωή να χουν τα παιδάκια δεν λέμε, αλλά είναι πολύ καλύτερο το τοπίο της παραλίας δίχως αυτά. Είσαι ελεύθερη να διοργανώσεις ένα από τα καλύτερα πάρτυ αφού οι γείτονες λείπουν κι επίσης στα bar και στα clubs βρίσκεις εύκολα να αράξεις σε όποιο τραπέζι ή σημείο θέλεις. Και μην ξεχνάμε την απόλαυση τού να ψωνίζεις δίχως να περιμένεις σε καμία ουρά δοκιμαστηρίου ή ταμείου.
    Πάμε και στο πρακτικό κομμάτι τώρα! Το βασικό κομμάτι είναι οι παραλίες και οι κοντινές αποδράσεις. Κάποια νερά που μπορείς να εμπιστευθείς άφοβα, είναι: Ακτή Θεμιστοκλέους Α και Β Φρεαττύδα, Έδεμ, Φλοίσβος, Καστέλλα, Ακτή Αλίμου, τις παραλίες στις αρχές της Γλυφάδας, Πλαζ Αστέρας Γλυφάδας, Παραλία Βούλας, Καβούρι, Τέρμα Βάρκιζας, Λαγονήσι Γαλάζια ακτή στην αρχή της, Σαρωνίδα, ΣούνιοΣχοινιάς, Μαραθώνας, Ζούμπερι, Λούτσα, Κακιά ΘάλασσαΚινέττα στο ύψος του ξενοδοχείου Bousoulas. Για περισσότερα σημεία μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα http://www.pakoe.gr/.
    Για όσες από εσάς θέλετε πιο glam καταστάσεις κι ας μην μπορέσατε να ξεφύγετε από το νομό... Αττικής, οι λύσεις είναι εδώ! Νιώσε πως βρίσκεσαι σε ένα κοσμπολίτικο νησί, κάνοντας το μπάνιο σου σε πισίνες lux ξενοδοχείων και πίνοντας το κοκτεήλ σου σε μπαλκόνια με θέα το... άπειρο! Πάρε παρεό, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό και κάνε το ''κομμάτι'' σου αλά Paris Hiltonστο... Ηilton! Για την χρήση της πισίνας πληρώνεις τις καθημερινές 35Ε και τα Σαββατοκύριακα 55€.
    Fresh Design HotelΤο ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας στη Σοφοκλέους και σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις το μπάνιο σου με θέα την Ακρόπολη. Πληρώνεις 20€ και έχεις πετσέτα ξαπλώστρα και ένα δωρεάν αναψυκτικό ή ποτό. Στο ισόγειο θα βρεις ένα υπέροχο ice club που θα σε ξεδιψάσει με τα παγωμένα drinks του και θα σε ξεσηκώσει με τους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής του. Αthens Imperial: Κάνε το μπάνιο σου στην Πλ. Καραϊσκάκη! Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται πηγαίνοντας μέχρι το roof garden του πεντάστερου αυτού ξενοδοχείου τίποτα δεν σου θυμίζει πια ότι βρίσκεσαι στο Μεταξουργείο! Η τεράστια πισίνα, το ξύλινο ντεκόρ και η υπέροχη θέα σε ταξιδεύουν σε μία άλλη διάσταση. Για να έχεις πρόσβαση στην πισίνα πληρώνεις 15€ που σου εξασφαλίζουν πετσέτες και ξαπλώστρα. Life Gallery: Αν μένεις βόρεια προάστια τότε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Εκάλη είναι για σένα η καλύτερη επιλογή. Για να απολαύσεις την υπέροχη πισίνα του, δίνεις τις καθημερινές 25€ και τα Σαββατοκύριακα 35€.
    Και αφού το φόρτε μας είναι οι πισίνες δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το Copa-Copana.Ξέφρενο παιχνίδι, νεροτσουλήθρες για όλα τα γούστα, πισίνες , καταστήματα και καφετέριες κάνουν αυτό τον θεματικό πολυχώρο ένα από τα πιο in στέκια της Αθήνας και το βρίσκεις στο Χαϊδάρι.
    Μην ξεχάσεις να εκμεταλλευτείς κάποια σημεία που στο αυτί σου ακούγονται τόσο γνωστά όσο και το spread αλλά από ουσία... τίποτα! Μπορείς να ξεκινήσεις με τους επτά ιστορικούς λόφους της Αθήνας (Ακρόπολη, Άρειος Πάγος, Φιλοπάππου, Λόφος του Αστεροσκοπείου, Πνύκα, Λυκαβηττός, Τουρκοβούνια) και απόλαυσε την απίστευτη θέα που δεν φανταζόσουν πως μπορούσες να συναντήσεις τόσο κοντά σου.
    Φυσικά καλοκαιράκι δίχως μουσική, δεν γίνεται! Οι συναυλίες είναι άπειρες όπως και clubsτης παραλιακής. Βγάλε ατζέντα λοιπόν και σημείωνε: Δες τους Black Eyed Peas στις 7 Iουλίου στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, τους Faithless επίσης στο Rockwave, τουςCranberries στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη και πολλές, πολλές άλλες. Have fun!
     Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Γεωργοπούλου

    Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

    Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

                                  "Η ΑΓΚΑΛΙΑ"



    • Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του...

    "Η Αγκαλιά" 
    είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 και είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ1600Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

    Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, "η Αγκαλιά" παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα, λόγω της εγκυμοσύνης τους, όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.


    Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - κσι στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο.

    Ένα παιδί, στην αγκαλιά της Μητέρας του.
    Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι: Προσφέρουμε προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και στη μητέρα του, είτε είναι έγγαμη ή άγαμη, κακοποιημένη ή μη - και παράλληλα καλλιεργούμε και υπηρετούμε ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
    Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης, που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του, κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η λέξη αγκαλιά.
    Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών, ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό, όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του, ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του.

    Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
    Μητρική αγκαλιά, θερμή αγκαλιά, ανοιχτή αγκαλιά,
    τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.
     Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο, στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της. Για τον καθένα μας, η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και, έμπρακτα, βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους. Μέχρι σήμερα αγκαλιάσατε όλοι εσείς οι Φίλοι την προσπάθειά μας αυτή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

    Η πιο μεγάλη, η πιο ζεστή, η πιο γλυκειά, η πιο τρυφερή αγκαλιά, είναι η αγκαλιά της μάνας. Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό μας, έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος, που βρίσκουν κοντά μας. Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός, ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους - και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές, τα πολλά συναισθήματά τους, για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.



         ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

    Το 2008 συνέπεσε με την πρώτη δεκαετία λειτουργίας και κοινωνικής παρουσίας τουΣυλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη δεκαετία αυτή, ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και πολύ σεβασμό συμπαραστάθηκε, παρηγόρησε και ανακούφισε πολλούς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, κυρίως γυναίκες.

    Στο ξεκίνημά του ο Σύλλογος προσπαθούσε να συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες που, διάφοροι λόγοι, κυρίως κοινωνικοοικονομικοί, τις πίεζαν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Με την ψυχολογική - πνευματική υποστήριξή μας, αλλά και με σταθερή και πολύμορφη υλική βοήθεια, οι προστατευόμενές μας ξεπερνούσαν την αγωνία και ανασφάλειά τους και, αντιμετωπίζοντας πλέον τη ζωή με θάρρος και αισιοδοξία, υποδέχονταν το παιδί τους με στοργή και αγάπη.
    Έτσι, σε αυτή τη δεκαετία, περίπου 1500 παιδιά γεννήθηκαν κάτω από τη διακριτική, ουσιαστική και με πολλή φροντίδα, συμπαράσταση του Συλλόγου.
    Στη δεκαετία αυτή, κύρια προσπάθεια και φροντίδα των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου ήταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις μητέρες να γίνονται όλο και πιο επωφελείς και αποτελεσματικές, όπως και η ενημέρωση του κόσμου στα θέματα: αξία της ζωής από την εμβρυακή ηλικία και τόνωση του σεβασμού στο θείο δώρο της μητρότητας και της πατρότητας. Η κάλυψη των υλικών και άλλων αναγκών των προστατευομένων οικογενειών μας γινόταν συνεχώς πλουσιότερη και ευρύτερη.





    Οι ανάγκες των παιδιών μας






    ΠΑΝΕΣ


    2-5 kgr, 3-6 kgr, 4-9 kgr, 7-18 kgr,
    9-20 kgr, 11-25 kgr, 15-30 kgr

    PAMPERS
    TOUJOURS (LIDL)
    LIBERO
    BABYLINO


    ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕNOULAC
    NOUNOU KID
    NOYNOY
    ALMIRON GROWING-UP
    NESLAC
    NESTLE JUNIOR 2+
    ΒΛΑΧΑΣ


    ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣNOVALAC I* (μεγαλύτερη ανάγκη)
    NOVALAC IT I
    FRISOLACH




      HUMANA HA 1
      HUMANA AR
      ALMIRON 1
      ALMIRON AR
      APTAMIL 1
      NATIVA LF
      S 26 GF
      ALMIRON PEPTI

















    ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣNOVALAC 2* (μεγαλύτερη ανάγκη)
    NOVALAC IT 2
    FRISOMEL
    HUMANA 2
    HUMANA HA 2
    ALMIRON 2
    APTAMIL 2


    ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 3ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
    NOVALAC 3* (μεγαλύτερη ανάγκη)
    FRISOGROW
    HUMANA 3
    ALMIRON 3
    APTAMIL STEP UP
    APTAMIL 3
    S 26 PROGRESS