Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πήρε ο κλέφτης το 100 να καταγγείλει ότι τον... έκλεψαν!


«ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, με κλέψανε. Σας παρακαλώ ελάτε στην οδό Ρεστωδίου». Ο 30χρονος αλγερινός διαρρήκτης που κάλεσε χθες το βράδυ την Αμεση Δράση για να καταγγείλει τη «διάρρηξη» στο σπίτι του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και ο «κλέφτης» του σπιτιού του φορούσε στολή.


«Περιμένετε κύριε για λίγο στη γραμμή σας», απάντησε η αστυνομικός που ειδοποίησε τους συναδέλφους της να σπεύσουν στην περιοχή των Ελληνορώσων και να περάσουν χειροπέδες στο μέλος της σπείρας που είχε στο ενεργητικό της 70 διαρρήξεις στα νότια προάστια. Οταν εμφανίστηκε το περιπολικό ο Αλγερινός, ο οποίος εκτός των άλλων είχε και πλαστά έγγραφα διαμονής, με αίσθημα ανακούφισης άρχισε να απαριθμεί τα «κλαπέντα». «Θα μας τα πείτε όλα στο τμήμα», του απάντησε ο αστυνομικός που του πέρασε τις χειροπέδες.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν μου έτυχε κλέφτης να τηλεφωνήσει για να καταγγείλει την κλοπή των κλοπιμαίων του», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολυμελούς σπείρας αλλοδαπών που αφαιρούσαν αντικείμενα μέσα από Ι.Χ.


Η σπείρα πρωτοεμφανίστηκε στα νότια προάστια πριν από 5 μήνες. Στο διάστημα αυτό είχαν καταγγέλθηκαν 68 διαρρήξεις Ι.Χ. από τα οποία είχαν αφαιρέσει ό,τι έβρισκαν μέσα. Ραδιόφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρολόγια, ρούχα. Η αστυνομία ωστόσο εκτιμά πως η σπείρα που αποτελούνταν από τουλάχιστον 8 άτομα είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και στη Δυτική Αττική.
Παγίδευσαν τα τηλέφωνα


Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τα ίχνη της σπείρας πριν από δύο μήνες, όταν κατάφεραν να παγιδεύσουν κάποια από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διαρρηκτές. Από την παρακολούθηση προέκυψε πως η σπείρα χρησιμοποιούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα και ο μεγαλύτερος όγκος των κλοπιμαίων μεταφέρονταν σε δύο σπίτια στην περιοχή των Ελληνορώσων. Από εκεί τα κλοπιμαία συσκευάζονταν και μεταφέρονταν σε ενεχυροδανειστήρια στην πλατεία Ομονοίας και εκεί πωλούνταν. Οι αστυνομικοί περίμεναν την ευκαιρία να πιάσουν τα περισσότερα από τα μέλη της σπείρας με αρκετά κλοπιμαία.
Το βράδυ της Κυριακής τρία μέλη της σπείρας, ένας Αλγερινός, μια πολωνή συνεργός και ένας Αιγύπτιος, προσπάθησαν να παραβιάσουν τα αυτοκίνητο μιας γυναίκας που διασκέδαζε σε ταβέρνα στο Μαρκόπουλο. Χτύπησε όμως ο συναγερμός και οι τρεις συνελήφθησαν. Η Αστυνομία πήγε κατευθείαν και στο σπίτι του 30χρονου αλγερινού συνεργού τους. Με τη βοήθεια κλειδαρά διέρρηξαν την πόρτα και βρήκαν μέσα εκεί δεκάδες από τα κλοπιμαία. Φεύγοντας άφησαν την πόρτα ανοικτή. Οταν ο Αλγερινός επέστρεψε και βρήκε το σπίτι άνω- κάτω το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να φωνάξει την Αστυνομία για να συλλάβει τους «κλέφτες» του κλέφτη. Δύο ημέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί στο Χαϊδάρι άλλοι 4 Αλγερινοί, που όπως προέκυψε είναι και αυτοί συνεργοί των συλληφθέντων.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Συνελήφθησαν 12 άτομα για κλοπή των καλωδίων του ΟΣΕ

Στην σύλληψη 12 ατόμων για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας σημειώνοντας ακόμα σημαντική επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά στην κλοπή εναέριων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ αλλά και διάφορες άλλες κλοπές στην περιοχή της Βοιωτίας.


Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης περιπολούσαν κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε., όταν εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στο χώρο.

Οι πέντε Πακιστανοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, κατά τον έλεγχο δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους εκεί ενώ στα ρούχα τους έφεραν εμφανή εντυπώματα τριβής, εξαιτίας μεταφοράς των καλωδίων και κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του Χ / Σ 135 000, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αυτοσχέδια κρύπτη 12 τμήματα εναέριου χάλκινου καλωδίου, τυλιγμένα σε αντίστοιχες αυτοσχέδιες κουλούρες, συνολικού μήκους 380 μέτρων περίπου, τα οποία είχαν κόψει.

Μετά από δυο μέρες οι Αστυνομικοί, Ο.Π.Κ.Ε με την συνδρομή της Α ', εντόπισαν άλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο να κινείται κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Χ / Σ 135 000.

Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα οι 3 Πακιστανοί να συλληφθούν.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια ήταν αυτοί που την προηγούμενη ημέρα είχαν κόψει 600 μέτρα καλώδια ηλεκτροκίνησης από το Χ / Σ 133 300 έως το Χ / Σ 133 900, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για 15 λεπτά η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οικολογική και οικονομική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Οι νέες εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την διαρροή πετρελαίου 1 μήνα μετά από την έκρηξη σε εξέδρα εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού, μαρτυρούν το μέγεθος της τρομακτικής οικολογικής καταστροφής στην περιοχή. Τα τεράστια κομμάτια πίσσας έχουν αφανίσει χιλιάδες πτηνά και ψάρια και τώρα τα θαλάσσια ρεύματα έχουν μεταφέρει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή και γίνονται η καταδίκη οστρακοειδών και μαλακόστρακων, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων των τοπικών κοινωνιών.


Η Λουιζιάνα που είναι η μεγαλύτερη παραγωγό θαλασσινών στις Ηνωμένες Πολιτείες με κέρδη 2 δισ. δολαρίων ετησίως, γίνεται η πρώτη κατοικημένη περιοχή, που νιώθει τις επιπτώσεις της καταστροφής. Έναν μήνα αργότερα και με την ομολογία της BP ότι η διαρροή ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο είχε αρχικά ανακοινωθεί, οι ψαράδες θαλασσινών αγωνίζονται να επιβιώσουν και όπως λένε, το ζήτημα δεν είναι αν, αλλά έως πότε θα έχουν δουλειά. Οι επιστήμονες φοβούνται δε, ότι είναι θέμα ημερών το ρεύμα να μεταφέρει το πετρέλαιο νοτιότερα, απειλώντας τους κοραλλιογενείς υφάλους της Φλόριντα.
Ρεπορτάζ: Κ. Αγριμανάκη

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εσωτερική αγορά αλλά και στα σημεία εισόδου της χώρας για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της ασφάλειας των τροφίμων, εντοπίστηκαν φορτία μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση.

«Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση σε όλα τα σημεία της Επικράτειας προκειμένου να εντοπίσουν τα προϊόντα εκείνα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι καταναλωτές οφείλουν να απολαμβάνουν ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων που να ανταποκρίνονται στα υψηλά ποιοτικά στάνταρ που έχουμε θέσει ως Πολιτεία» ανέφερε σε δήλωση της η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Ενώ ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, τόνισε ότι «οι έλεγχοι συνεχώς ενισχύονται και συντονίζονται με πιο ολοκληρωμένο τρόπο».
Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η εισαγωγή και δόθηκε εντολή για επιστροφή, απόσυρση ή και καταστροφή των ακόλουθων φορτίων:

· 11 τόνοι κρέατος βοοειδών σε ψύξη, προέλευ
σης Ουρουγουάης, εξαιτίας απουσίας πρωτότυπου κτηνιατρικού πιστοποιητικού.

· 25 τόνοι φιστίκια με κέλυφος, προέλευσης Ιράν, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

· 19,5 τόνοι αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, προέλευσης ΗΠΑ, εξαιτίας προσβολής από έντομα.

· 111 κιλά καρποί Ogbono, προέλευσης Νιγηρίας, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

· 18 τόνοι κονσερβών ανανά σε σιρόπι, προέλευσης Ταϊλάνδης, εξαιτίας εμφανών αλλοιώσεων της εσωτερικής επιφάνειας των δοχείων.

· 2,5 τόνοι κουκουνάρι, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας παρουσίας σαλμονέλας.

· 2,5 τόνοι πιπεριές, προέλευσης Ιορδανίας, εξαιτίας ανίχνευσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 4,4 τόνοι φασολάκια, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 1,1 τόνοι φασολάκια, προέλευσης Ιορδανίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 6,3 τόνοι αμπελόφυλλα σε άλμη, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 271 τόνοι σκληρού σίτου βιολογικής παραγωγής, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια και φυτοπροστατευτικών προϊόντων που έχει ανακληθεί η έγκριση κυκλοφορίας τους.


· 250 κιλά πιπεριές, προέλευσης Συρίας, εξαιτίας ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 38 τόνοι σουσάμι, προέλευσης Αιθιοπίας, εξαιτίας παρουσίας σαλμονέλας.


· 80 τόνοι σταφίδα, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας αλλοιώσεων από έντομα και μη αναγραφής της χώρας προέλευσης.


· 32 τόνους ελιές μαύρες, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας προσβολής από δάκο και αλλοίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών.


· 35 τόνοι αραχίδες, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 7 τόνοι βερύκοκα αποξηραμένα, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας ανίχνευσης θειωδών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


· 36 τόνοι σταφίδες, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας αδυναμίας ταυτοποίησης των φορτίων.


Παράλληλα, μετά από γνωστοποιήσεις στο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τις Ζωοτροφές και τα Τρόφιμα (RASFF) αλλά και πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δόθηκε εντολή στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για διενέργεια δειγματοληψιών και ελέγχους αποξηραμένων μούρων Goji προέλευσης Κίνας και σταφυλιών προέλευσης Ινδίας για την παρουσία υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Γυναίκες οδηγοί...μύθος και πραγματικότητα!!



Πολλά μας καταμαρτυρούν κατά καιρούς!!

Μήπως είναι πολλά από αυτά σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;;;

Μήπως είναι κακόβουλα σχόλια των ανταγωνιστών μας;;;

Αν υπάρχουν περιστατικά που βιώσατε κυκλοφορώντας στους δρόμους από γυναίκες οδηγους, τότε .... να η ευκαιρία!!!

Πείτε τα για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του υποτιθέμενου προβλήματος!!!

Tο ίδιο βέβαια θα κάνουμε και εμείς... οι πανάξιες και πανέμορφες οδηγοί!

Και για να είμαι απόλυτα αντικειμενική καταγράφω την προσωπική μου ... αδυναμία:

Οδηγώ πολλά, πάρα πολλά χρόνια, αλλά χάνω πολύ εύκολα τον προσανατολισμό μου. Για παράδειγμα ενώ πιστεύω ακράδαντα (!) ότι πηγαίνω από Εθνική προς Κηφισιά βλέπω μπροστά μου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το ξεπέρασα όταν σε συνεδρίες  ψυχανάλυσης ανακάλυψα ότι το σύνολο σχεδόν των γυναικών έχει την ίδια ιδιαιτερότητα .

Ειναι θέμα γυναικείου εγκεφάλου!!

Και έτσι τώρα νοιώθω πολύ καλύτερα βέβαια  προς το παρόν!!!

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ


ΤΟ Βήμα 99,5 και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑ 99,5 FM ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
εκπτώσεις στις τιμές   σε όσους πελάτες διαθέτουν:

-ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΠΑΣ
-ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
- ΚΑΡΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

                        ... για τις...
 ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  σας
  Προσφορά:30%  ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΓΑΜΟΥ,  ΒΑΦΤΙΣΗΣ,  ΚΑΡΤΕΣ, ΕΝΤΥΠΑ, ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ
ΑΪΒΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΥΘΙΑΣ 6 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
210 8656731
email: petrosaivalis@gmail.com

Καθημερινά ανοικτά από τις 9.00 το πρωί μέχρι 9.00 το βράδυ
και το Σάββατο από τις 9.00 μέχρι 15.00 το μεσημέρι
Παράδοση στον χώρο σας...
Η πολύχρονη εμπειρία μας στο έντυπο είναι εγγύηση για την ποιότητα στα εντυπά σας...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το κέντρο της Αθήνας μία μέρα μετά την μαζική συγκέντρωση και τα βίαια επεισόδια

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κέντρο της πρωτεύουσας μία μέρα μετά το ογκώδες συλλαλητήριο και τις άγριες ταραχές που κόστισαν τη ζωή σε τρεις συμπολίτες μας. Οι δρόμοι της Αθήνας μοιάζουν βομβαρδισμένοι, η οσμή της φωτιάς ακόμα... περιφέρεται στην ατμόσφαιρα της πόλης και κάποιοι θρηνούν τους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους τους...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Από τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότωφ σε τράπεζα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχέδιου για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες από την πυροσβεστική πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο της τράπεζας και βρήκαν τραγικό θάνατο από μολότωφ.


Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι τρία πτώματα βρέθηκαν μέσα στην τράπεζα, ενώ αναφέρθηκε ότι ακόμη ένα κτίριο έχει παραδοθεί στη φωτιά και επτά ακόμη άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, οι δύο σε πιο κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον δέκα άτομα ήταν οι εγκλωβισμένοι και αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η τράπεζα λαμπάδιασε, ενώ η πορεία επέτρεψε στα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν, καθώς και σε ασθενοφόρα, που βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα στην έκρυθμη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακόμη, τρία κτίρια στην αρχή της Συγγρού πυρπολήθηκαν και έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ ήδη έχουν σπεύσει στον τόπο της φωτιάς πυροσβεστικά οχήματα και προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες πηδώντας από τα μπαλκόνια των κτιρίων που φλέγονταν.
Πηγή: ant1online