Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πιστολίδι με νεκρό και τραυματία σε μπαρ


15.8.2009

Σαν χαλάζι έπεφταν οι σφαίρες τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μπαρ της Κέρκυρας. Ένας 40χρονος θαμώνας με μαφιόζικο τρόπο, άδειασε τον γεμιστήρα του όπλου που έφερε πάνω σε δύο φίλους. Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον έναν, ενώ τραυμάτισε βαριά τον άλλο. Αστυνομικοί ανέβηκαν ακόμη και στην οροφή του μπαρ για να περισυλλέξουν τις σφαίρες που είχε εξαπολύσει ο δράστης. Οι περισσότερες από αυτές τρύπησαν τις τζαμαρίες και την στέγη και κατέληξαν σε διπλανά καταστήματα όπου ανέμελα διασκέδαζαν τουρίστες.
Υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ οι δύο φίλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν να καυγαδίζουν με τον δράστη. Τότε εκείνος σηκώθηκε από το τραπέζι που καθόταν, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον τους τουλάχιστον 12 φορές.
Τα θύματα διασκέδαζαν από νωρίς στο μπαρ, στην τουριστική περιοχή Γουδιά. Θεώρησαν τον λογαριασμό υπερβολικό και δεν δέχτηκαν να πληρώσουν τον καταστηματάρχη. Ο ιδιοκτήτης για να αποφύγει το επεισόδιο τούς κέρασε τα ποτά και οι δύο άνδρες έφυγαν. Μια ώρα αργότερα όμως επέστρεψαν στο μπαρ.
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση και τα καθημερινά έκτροπα με πυροβολισμούς ανάμεσα στους μεθυσμένους θαμώνες των μπαρ κλειδαμπαρώνονται τις νύχτες στα σπίτια τους.
Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα το ένα από τα θύματα στην καρδιά, ενώ ο φίλος του, που σε λίγες ημέρες αναμένεται να αποκτήσει το τρίτο του παιδί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων τραυματισμένος από τρεις σφαίρες.
Ο δράστης συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του, στο Λιβάδι Ρόπα και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει στους αστυνομικούς το σημείο όπου έχει κρύψει το όπλο.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Π. Κύρου

Δεκαεξάχρονος παρενοχλούσε πιλότο αεροπλάνου με λέιζερ


14.8.2009
Αναστάτωση προκάλεσαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τα επικίνδυνα παιχνίδια ενός 16χρονου, που προσπαθούσε με μία συσκευή λέιζερ να τυφλώσει τον πιλότο αεροσκάφους. Η ασφάλεια του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ενημέρωσε την Αστυνομία και σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 16χρονο σε κοντινό πάρκο και το επικίνδυνο παιχνίδι πήρε τέλος. Ο εισαγγελέας άσκησε στον ανήλικο ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων αεροσκαφών με πρόθεση, ενώ δίωξη ασκήθηκε και στη μητέρα του για ελλιπή εποπτεία.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγγελθεί 29 ανάλογα περιστατικά στο Ηράκλειο, ενώ πριν 1 μήνα συνελήφθη και ένας 27χρονος. Το «παιχνίδι» με τα λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε σε γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, «τυφλώνοντας» με τις ακτίνες τους αθλητές και διαιτητές, ενώ έχουν καταγγελθεί περιστατικά και σε βάρος οδηγών Ι.Χ. αυτοκινήτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
............
Ρεπορτάζ: Χ. Λεοντάκης, Μ. Σπηλιωτοπούλου
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
Πηγή: ALPHA
-----------

Έπεσαν σε γκρεμό και σώθηκαν!



16.8.2009
Σαν από θαύμα φαίνεται να σώθηκαν ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο τρία άτομα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε έναν γκρεμό βάθους ογδόντα μέτρων. Το τροχαίο έγινε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, στο δρόμο προς την Υπάτη, λίγο έξω από τη Λαμία.
Διερχόμενος οδηγός είδε το όχημα να φεύγει από το δρόμο και αμέσως ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι άνδρες της πυροσβεστικής, που έφτασαν αμέσως στο σημείο του ατυχήματος χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να κατέβουν το γκρεμό. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι τρεις επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους.
Αυτό που φαίνεται να τους έσωσε τη ζωή είναι η μικρή κλίση του εδάφους και η πυκνή βλάστηση.
Αφού τους απεγκλώβισαν από το κατεστραμμένο όχημα τους μετέφεραν στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τρία άτομα ήταν ελαφρά τραυματισμένα. Οι δύο από τους επιβάτες πήραν ήδη εξιτήριο ενώ ο τρίτος θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ρεπορτάζ: Στ. Προμπονάς

Σκότωσε με όπλο αστυνομικού!



Με υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 34χρονο θαμώνα του μπαρ και τραυμάτισε σοβαρά τον φίλο του νεκρού, ο 40χρονος δράστης, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κέρκυρα. Ο 40χρονος πιστολέρο που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία στο σπίτι του, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι το όπλο ανήκε σε συνάδελφό τους που υπηρετεί στο νησί και είναι φίλος του.
Όπως ομολόγησε, το είχε κλέψει τον περασμένο Οκτώβριο μέσα από το τσαντάκι του αστυνομικού κατά τη διάρκεια βόλτας που είχαν πάει με το αυτοκίνητο του αστυφύλακα. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κερκύρας η κλοπή του όπλου είχε δηλωθεί.
Η αστυνομία, τώρα, ερευνά τα αίτια του καυγά μέσα στο μπαρ. Το γεγονός ότι ο δράστης άδειασε ολόκληρο τη γεμιστήρα, εξαπολύοντας περισσότερες από 12 σφαίρες, υποδεικνύει μίσος και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών ανάμεσα στον 40χρονο και τα θύματά του.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την κατάσταση υγείας του 34χρονου τραυματία που σε λίγες ημέρες αναμένεται να αποκτήσει το τρίτο του παιδί.
Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Π. Κύρου

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

το Χαμόγελο του Παιδιού

Θέλουν να διώξουν το Χαμόγελο του Παιδιού από την Αρχαία Κόρινθο.
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2007
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 10:00π.μ. στο Σπίτι Φιλοξενίας Παιδιών σε Κίνδυνο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Θέση Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρία για να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Η Κιβωτός των παιδιών» (Σουηδικών συμφερόντων) η οποία μας παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο, αιφνιδιαστικά τον προηγούμενο Αύγουστο ζήτησε την ΕΞΩΣΗ μας.

Έναν χρόνο μετά συνεχίζει να ζητά χωρίς λόγο την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συλλόγου μας από τις εγκαταστάσεις και των 38 ΠΑΙΔΙΩΝ από το ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.