Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Προφυλάκιση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κροατία



13:50
Την προφυλάκιση, διάρκειας 30 ημερών, τριών υπόπτων για πρόκληση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στην Κροατία , στο τουριστικό θέρετρο Καστέλ, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρούς και 55 τραυματίες και τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε ο δικαστής του Σπλιτ, Νταφόρ Σβαλίνα.
Το τρένο εκτελούσε το Ζάγκρεμπ - Σπλιτ και εκτροχιάστηκε σε απόσταση 30 χλμ. από το Σπλιτ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο ξένοι τουρίστες, ένας Ισπανός και μία Γαλλίδα. Δύο ακόμη ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 48ωρη κράτηση.
Προφυλακισμένοι θα παραμείνουν ο διευθυντής του τομέα Οικολογίας και Προστασίας του Κροατικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ΗΖ), Ίβαν Μέντακ, ο διευθυντής της εμπορικής επιχείρησης «In-trade», Ίβαν Τομάσκοβιτς και ο σύμβουλος της επιχείρησης, Γιόζο Μπάζινα.
Από τη συγκεκριμένη εταιρία ο Κροατικός Οργανισμός Σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, υπό ύποπτες συνθήκες προμηθεύθηκε χημικό υγρό, που εμποδίζει ανάφλεξη, όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με το οποίο είχαν ψεκαστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές και σύμφωνα με τους ανακριτές προκάλεσε πιθανότατα το δυστύχημα.
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας από πυρκαγιά του Κροατικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Ντράγκι Ρόγκολι και ο επικεφαλής του σώματος εθελοντών πυροσβεστών στην περιοχή Στρούζατς - Κούτινα, Μπράνκο Τίσλιαρ.

ΑΝΤ1

Εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι


08:35, ανανέωση: πριν 39'
Στο δρόμο της μεγάλης φυγής βρίσκονται από σήμερα οι αδειούχοι του Αυγούστου, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τις μεγάλες πόλεις.
Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι για ακόμα μία χρονιά τα νησιά. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία, ενώ 35 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά και 20 από το λιμάνι της Ραφήνας.
Τα μελτέμια στο Αιγαίο, θα φθάσουν σήμερα τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, χωρίς πάντως προς το παρόν να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
«Γύρω στους 45.000 επιβάτες θα αναχωρήσουν σήμερα από το Μεγάλο Λιμάνι. Η κίνηση είναι λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Λεοντάρας, διοικητής πρώτου Λιμενικού Τμήματος Πειραιά. Μεγάλη κίνηση προέβλεψε για το Σάββατο και την Κυριακή.
Επί ποδός βρίσκεται και η τροχαία. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ ισχύει η γνωστή απαγόρευση για τα φορτηγά στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών. Οι οδηγοί πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, καθώς συνεχίζονται τα έργα στην Αθηνών - Λαμίας, από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια και στη Μαλακάσα. Έργα εκτελούνται και στην Κορίνθου - Τριπόλεως.
Όπως εξήγησε μέσω του ΑΝΤ1 ο Αστυνομικός Διοικητής Διεύθυνσης αυτοκινητοδρόμων Αττικής, Γιώργος Γλυκοφρύδης, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου από το 27ο έως το 34ο χιλιόμετρο γίνεται από δύο λωρίδες και αν υπάρξει το μεγάλο μποτιλιάρισμα θα δώσουν στην κυκλοφορία και λωρίδα από το τμήμα των έργων.
Εν τω μεταξύ, σχετικά ικανοποιητική κρίνει την κίνηση στον εγχώριο τουρισμό ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιάννης Ευαγγέλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. «Υπάρχει κίνηση τον Αύγουστο αν και είναι ο ακριβότερος μήνας. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος επιλέγει πλέον κοντινότερους προορισμούς και για λιγότερες ημέρες»,


ΑΝΤ1

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Συνελήφθη ο φυγάς των κρατητηρίων Ρεθύμνου


[Δημοσιεύτηκε στις 30/7/2009 - 11:58:00 πμ]
Στο Ηράκλειο συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός που απέδρασε χθες τα ξημερώματα από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου. Τον νεαρό συνέλαβαν σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του Ρεθύμνου, οι οποίοι τον αναζητούσαν και τον εντόπισαν έξω από τα γραφεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Ο Αλβανός είχε αποδράσει κόβοντας τα σίδερα της καγκελόπορτας των κρατητηρίων με συναρμολογούμενο αλυσοπρίονο, το οποίο βρισκόταν μέσα στην ... κρέπα σοκολάτας που του παρέδωσε νεαρή Βουλγάρα όταν τον επισκέφτηκε.


=======================================

Ομηρία βρετανών στα Μάλια
[Δημοσιεύτηκε στις 30/7/2009 - 11:49:00 πμ]

Όμηροι κρατήθηκαν για λίγες ώρες δύο βρετανοί τουρίστες στα Μάλια, από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Νωρίτερα, ο ένας εκ των Βρετανών είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σούπερ μάρκετ, όταν έχασε τον έλεγχο της τετράτροχης μοτοσικλέτας που οδηγούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης και τέσσερα ακόμα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο έπιασαν το νεαρό και τον κτύπησαν, ζητώντας του επίμονα αποζημίωση για τις ζημιές που είχε προκαλέσει. Ο Βρετανός τουρίστας αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τα χρήματα, με αποτέλεσμα εκείνοι να τον οδηγήσουν σε υπόγειο, όπου υπό την απειλή μαχαιριού, τον πίεζαν να καταβάλει συγκεκριμένο ποσό.

Ένας φίλος του Βρετανού, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός άρχισε να τον αναζητεί και πήγε στο σημείο όπου έγινε το ατύχημα. Εκεί δέχθηκε επίθεση από τα ίδια άτομα, τα οποία τον κτύπησαν και τον οδήγησαν στο υπόγειο, όπου τον κράτησαν όμηρο, απελευθερώνοντας τον πρώτο, προκειμένου να βρει τα χρήματα.

Εκείνος κατέφυγε στο ταξιδιωτικό του γραφείο, το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία. Τρείς από τους δράστες, ηλικίας 38,30 και 27 ετών έχουν συλληφθεί ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.
[Πηγή:ΕΡΑ]

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

εξαφανίστηκε η Ashley Flores

Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία. Βοηθήστε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Πότε δεν ξέρεις.
Σας παρακαλώ κοιτάξτε την φωτογραφία ακριβώς από κάτω, διαβάστε το μήνυμα της μητέρας της και στείλτε το μήνυμα αυτό σε όλες τις επαφές σας.

Η κόρη μου 13 ετών, Ashley Flores, χάθηκε εδώ και δύο εβδομάδες.
Εάν στείλετε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας μπορεί κάποιος να δει αυτό το μικρό κορίτσι. Έτσι ακριβώς συνέβη με το κοριτσάκι του Steven Point το οποίο βρέθηκε γυρνώντας την φωτογραφία της και στην τηλεόραση. Το Internet μπορεί όμως να στείλει αυτό το μήνυμα και πέρα από την θάλασσα, στη Νότια Αφρική, Καναδά κλπ.
Σας παρακαλώ στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας!!
Με την βοήθεια του Θεού και με τον συναισθηματισμό όλων, η μικρή μου κορούλα θα βρεθεί.
Ζητάω από όλους, εκλιπαρώ όλους να στείλουν αυτό το μήνυμα σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Προφυλακίστηκαν οι δύο πρώτοι της συμμορίας των απαγωγέων



Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων
Eurokinissi
Αθήνα

Προηγούμενο άρθρο:
Απολογούνται τα μέλη της συμμορίας των απαγωγέων Παναγόπουλου (8/7/2009)

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τα δύο πρώτα μέλη της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, οι οποίοι μετά από σύσταση των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπερασπιστική τακτική, καλό θα ήταν αν μην απολογηθούν αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει συμπληρωθεί ολόκληρη η δικογραφία.

Την Τετάρτη, απολογούνται οι πέντε εκ των 10 συλληφθέντων. Σύμφωνα με την αστυνομία στη συμμορία συμμετείχαν 16 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ ένας ακόμη αναζητείται.

Εις βάρος των «15» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τις εκρήξεις που αφορούν την έως τώρα εκκρεμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το κρησφύγετο της συμμορίας, καθώς και για τα λύτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, επανεξετάζεται η λεπτομερέστατη κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία ο εφοπλιστής Π.Παναγόπουλος για τις συνθήκες κράτησής του κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Και μία διαθεσιμότητα

Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη.

Επίσης, ο κ. Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του, όπως και τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.

Αιτία αποτέλεσε η αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την υπηρεσία, όπως και η ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από τη διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής, Χριστίνα Πέτρου, ότι ο εν λόγω διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου και φερόμενου ως εκ των «εγκεφάλων» της υπόθεσης της απαγωγής Παναγόπουλου από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.

Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Μητρόπουλου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των φυλακών Αγιάς από την Υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα.

Ήταν γραφτό να γίνει χαμός…



08/07/2009, 20:14 |
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας εις βάρος του κοινοτάρχη Γραμματικού, του οδηγού του και άλλων πέντε κατοίκων της περιοχής για τα χθεσινά επεισόδια στην έκταση που πρόκειται να δημιουργηθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Εις βάρος του κοινοτάρχη και του οδηγού του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και αντίστασης κατά της Αρχής.

Η δικογραφία ανατέθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια και οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Σε συμπαράσταση του κοινοτάρχη βρέθηκαν στα κτίρια της Ευελπίδων ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εις βάρος ακόμα πέντε κατοίκων του Γραμματικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία.


Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας


8.7.2009
Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ προχωρώντας σε συνολικά 25 συλλήψεις. Οι φερόμενοι ως δράστες εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά και οικονομικά γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Το ξέπλυμα των χρημάτων από τις παράνομες δραστηριότητες γινόταν μέσω διαφόρων εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών και νυχτερινών κέντρων

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας


8.7.2009
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας. Με πετροπόλεμο, βόμβες μολότοφ και χημικά το σκηνικό ήταν γνώριμο.
Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί έπαιζαν κλεφτοπόλεμο μεταξύ των οδών Πατησίων και 3η Σεπτεμβρίου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ κι ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία των αναρχικών ενάντια στην ξενοφοβία. Ομάδα αναρχικών κατέληξε στην ΑΣΟΕΕ. Ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και άρχισαν να πετούν μάρμαρα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 6 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα
.
Ρεπορτάζ: Β. Βενέτη
πηγή: ΑLPHA TV